Επίσκεψη-εξπρές της τρόικας στην Αθήνα

Το χρονοδιάγραμμα των διαπραγματεύσεων μεταξύ τρόικας και κυβέρνησης καθόρισε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, Γ. Μέργος στη σύσκεψη που είχε σήμερα με τον κ. Bob Traa που προΐσταται του γραφείου των επιτηρητών στην Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα κλιμάκια που βρίσκονται από την προηγούμενη Τρίτη στην Αθήνα ασχολούνται μόνο με το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ.

Τα υπόλοιπα τεχνικά κλιμάκια που θα έρθουν με στόχο την επικαιροποίηση του μνημονίου καταφτάνουν την ερχόμενη Τετάρτη, 5 Σεπτεμβρίου.

Δύο ημέρες αργότερα (την Παρασκευή 7/9), φτάνουν στην Αθήνα οι επικεφαλής για μια επίσκεψη η οποία δεν δέχεται τις γνωστές… παρατάσεις. Θα φύγουν στις 13 του μηνός για Κύπρο με στόχο να δώσουν «ραπόρτο» στους υπουργούς Οικονομικών στο άτυπο Eurogroup που θα γίνει στη Μεγαλόνησο στις 14 Σεπτεμβρίου.

Η πρώτη επαφή της τριανδρίας θα γίνει το Σάββατο 8/9 με τον υπουργό Οικονομικών, Γ. Στουρνάρα και πιθανώς με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ενώ την Κυριακή έχει προγραμματιστεί συνάντηση με τον Γ. Προβόπουλο.

Το τριήμερο 10-12 Σεπτεμβρίου καθορίστηκαν συναντήσεις με τα κορυφαία οικονομικά υπουργεία Εργασίας, Υγείας, Διοικητικής Μεταρρύθμισης κλπ.

Keywords
Τυχαία Θέματα