Επιφυλακτικότητα και μικρά κέρδη στο Χρηματιστήριο

Επιφυλακτικές είναι οι αγοραστικές κινήσεις που υπάρχουν σήμερα στο ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο κινείται μεν σε θετικά εδάφη, αλλά οι διαθέσεις να αναληφθεί μεγαλύτερο ρίσκο είναι χαμηλές.

Η Λεωφόρος Αθηνών, μετά τη χθεσινή ισχυρή διόρθωση (η χειρότερη συνεδρίαση των τελευταίων δύο μηνών), επιστρέφει δειλά – δειλά σε ανοδική πορεία, με τους επενδυτές να προχωρούν σε επιλεκτικές και προσεκτικές αγοραστικές κινήσεις. 

Οι γεωπολιτικές ανησυχίες, εξάλλου, φαίνεται να υποχωρούν, καθώς έγινε σαφές

ότι οι δύο πύραυλοι που έπεσαν το βράδυ της Τρίτης στην Πολωνία προέρχονταν από την Ουκρανία και όχι από τη Ρωσία, όπως αρχικά είχε διαφανεί. Επομένως, προς ώρας, αποφεύγεται το σενάριο εμπλοκής του ΝΑΤΟ στον πόλεμο, κάτι ιδιαίτερα ανακουφιστικό για τις αγορές. 

Ο Γενικός Δείκτης κινείται με άνοδο +0,33% στις 890 μονάδες έχοντας υψηλό στις 891,88 μονάδες και χαμηλό τις 888,53 μονάδες.

Η αξία συναλλαγών διαμορφώνεται στα 3 εκατ. ευρώ, ο όγκος στα 1,2 εκατ. τεμάχια 

Ο τραπεζικός κλάδος προσπαθεί να ακολουθήσει την πορεία ανάκαμψης της υπόλοιπης αγοράς, καθώς βρίσκεται στο +0,21% και τις 629,89 μονάδες.

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον εστιάζει στη μετοχή της Πειραιώς, η οποία ενισχύεται στο +0,7% και το 1,37 ευρώ, εν μέσω και της παράλληλης εξόδου στις αγορές. Κατά περίπου 0,3% αυξάνεται και η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας, η οποία διαπραγματεύεται στα 3,82 ευρώ. Η μετοχή της Eurobank έπεται στο +0,2% και το 1,04 ευρώ, ενώ η μετοχή της Alpha Bank υποχωρεί ελαφρώς στο -0,1% και το 0,95 ευρώ. Πιο αναλυτικά: 

Alpha Bank -0,15% και 0,958 ευρώ Eurobank +0,24% και 1,041 ευρώ Εθνική Τράπεζα +0,26% και 3,82 ευρώ Πειραιώς +0,74% και 1,37 ευρώ 

Τα περισσότερα πρόσημα είναι ευμετάβλητα, με τις ΔΕΗ, Τέρνα Ενεργειακή, Τιτάν, Βιοχάλκο και Jumbo να ηγούνται του θετικού προσήμου.

Ανοδικά κινούνται και οι ΕΥΔΑΠ, ΕΛΧΑ,ΟΠΑΠ, Quest, ΑΔΜΗΕ, Λάμδα, ΓΕΚ Τέρνα, Aegean, ΟΤΕ και Motor Oil.

Στον αντίποδα, σε αρνητικά εδάφη είναι οι Coca Cola, Μυτιληναίος και Ελληνικά Πετρέλαια.

Keywords
Τυχαία Θέματα