Θρηνεί η Ελλάδα και η Πολεμική Αεροπορία τον πιλότο του Mirage 2000 – Βρέθηκαν τα συντρίμμια του αεροσκάφους στη Σκύρο

UPD:Το θάνατο του χειριστή του Mirage 2000 – 5 που έπεσε ανοιχτά της Σκύρου θρηνεί η Πολεμική Αεροπορία και όλοι οι Έλληνες.

Το θάνατό του ανακοίνωσε μέσω twitter ο Πάνος Καμμένος.

Ένας Έλληνας πιλότος στο πάνθεον των Ηρώων. Έπεσε υπέρ πίστεως και Πατρίδος μαχόμενος για την προάσπιση της Εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής μας ακεραιότητας. Η Πατρίδα θρηνούσα υποκλίνεται. Θερμά συλλυπητήρια

στην οικογένεια του και σε όλα τα στελέχη της ΠΑ

— Panos Kammenos (@PanosKammenos) April 12, 2018

Οι δυνάμεις έρευνας και διάσωσης που έσπευσαν στο σημείο πτώσης του Mirage 2000-5 της πολεμικής Αεροπορίας εντόπισαν πριν από λίγο τα συντρίμμια του μοιραίου αεροσκάφους.

Αθάνατος! Ο 34 χρονος Γ.Μπαλταδώρος με τρία παιδιά ο πιλότος του μοιραίου Mirage 2000

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Ενα ελληνικό αεροσκάφος τύπου Mirage 2000-5 κατέπεσε ανοιχτά της Σκύρου.

Ο χειριστής του αγνοείται και αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης.

Κατά πληροφορίες το ελληνικό Μιράζ είχε απογειωθεί με ένα ή δυο ακόμη όμοια αεροσκάφη (σε ζευγάρι) για αποστολή αναχαίτισης.

Η επικοινωνία με τον πιλότο του Mirage 2000 – 5 χάθηκε περίπου στις 12:15. Το αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας επέστρεφε στη βάση του μετά από επιχείρηση αναχαίτισης τουρκικών μαχητικών.

Στο σημείο σπεύδουν ελικόπτερα Chinook της Αεροπορίας Στρατού καθώς και αλλά εναέρια μέσα.

Η ανακοίνωση για το Mirage 2000-5

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας «σήμερα στις 12:15, υπήρξε απώλεια επαφής αεροσκάφους M2000-5, εννέα ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Νήσου Σκύρου».

Ποια είναι τα M2000-5
Τα M2000-5 είναι μέρους του προγράμματος απόκτησης συνολικά 25 αεροσκαφών αυτού του τύπου.
Tα 15 αποκτήθηκαν από τη Γαλλία, ενώ τα υπόλοιπα 10 είναι αεροσκάφη Μ2000 της ΠΑ, τα οποία αναβαθμίστηκαν σε Μ2000-5, στο εργοστάσιο της ΕΑΒ.

Η αναβάθμιση περιλάμβανε την αντικατάσταση του συνόλου του ηλεκτρονικού εξοπλισμού και των μεταφερόμενων όπλων, μετατρέποντάς το σε ένα από τα ικανότερα αεροσκάφη αναχαίτισης.

Τεχνικά χαρακτηριστικά/Επιδόσεις

Πλήρωμα: 1
Κινητήρας: by pass turbofan SNECMA M53 P2 jet engine with afterburner/Ώση: 9.8 τόνοι (21,400 λίβρες)
Εκπέτασμα Πτερύγων: 9.13μ
Μήκος: 14.36μ
Μέγιστη ταχύτητα: 2,530χλμ την ώρα ή 2.2 Mach
Μέγιστο ύψος: Πάνω από 15,240μ. ή 50.000 πόδια

Σε live μετάδοση παρακολούθησαν την επιχείρηση έρευνας για τον εντοπισμό του μαχητικού αεροσκάφους Mirage 2000-5 της Πολεμικής Αεροπορίας ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζεφ Πάιατ.

Ο κ. Καμμένος και ο κ. Πάιατ συμμετείχαν στην συμβουλευτική επιτροπή υψηλού επιπέδου Ελλάδας -ΗΠΑ που συνεδρίαζε στο κτίριο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, συμπτωματικά, την ώρα που χάθηκε το Mirage 2000-5 της Πολεμικής Αεροπορίας.

Στην αμερικανική αποστολή της οποίας προϊσταται ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Αθήνα συμμετέχουν κι άλλοι υψηλόβαθμοι Αμερικανοί αξιωματούχοι μεταξύ των οποίων ο πτέραρχος Τοντ Γουόλτερς, επικεφαλής της διοίκησης αμερικανικών αεροπορικών δυνάμεων Ευρώπης-Αφρικής, ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ για ευρωπαϊκά και ευρασιατικά θέματα Τζόναθαν Κοέν και ο υφυπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Τόμας Γκόφους, αρμόδιος για τις σχέσεις των ΗΠΑ με την ΕΕ και τις ευρωπαϊκές χώρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα