Έπεσε αεροπλάνο στη Σπάρτη! Δύο νεκροί – Άνοιξε το αλεξίπτωτο στην απογείωση (VIDEO)

upd:
Συμφωνα με πληροφορίες απο την ΥΠΑ το δυστύχημα έγινε στην διαδικασία της απογείωσης. Οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν ότι άνοιξε το αλεξίπτωτο του αεροσκάφους – ενδεχομένως απο λάθος χειρισμό – γεγονός που ανέσχεσε την άνοδο του αεροσκάφους με αποτέλεσμα την συντριβή του.
Σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το αεροσκάφος είναι ιδιωτικό ιταλικό υπερελαφρό αμφίβιο τύπου Ι-Α651.Ο διοικητής της πυροσβεστικής υπηρεσίας Σπάρτης Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος ανέφερε πως οι χειριστές του αεροσκάφους ήταν ζωντανοί,
την ώρα που τους απεγκλώβισαν.https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=LNS7EgHgX7EH ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΥΠΑΗ Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) ανακοινώνει τα ακόλουθα για τις συνθήκες του δυστυχήματος που συνέβη στη πτήση αμφίβιου υπερελαφρού αεροσκάφους, τύπου AVENTURA, ιταλικού νηολογίου:

• Το αεροσκάφος απογειώθηκε από πεδίο, μη αδειοδοτημένο από την ΥΠΑ, για πτήσεις πολιτικών αεροσκαφών.

• Δεν κατετέθη, από τον υπεύθυνο για την πτήση χειριστή, σχέδιο πτήσης, ως όφειλε.

• Δεν υπήρξε καμία επικοινωνία με την Υπηρεσία μας.

• Στον τόπο του ατυχήματος, μετά από συνεννόηση με την ΥΠΑ, μετέβησαν ήδη, εκπρόσωποι της Επιτροπής Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων, αρμόδιας για την διακρίβωση των συνθηκών και αιτιών του ατυχήματος.

• Η Διοίκηση της ΥΠΑ εκφράζει τα συλλυπητήρια της, στους οικείους των θυμάτων.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ…

Ιδιωτικό αεροσκάφος κατά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο Σπάρτης έχασε ύψος και έπεσε 15 μέτρα έξω από την περίφραξη του αεροδρομίου στο Πυρί Λακωνίας.

Στο αεροσκάφος επέβαιναν δυο άτομα τα οποία απεγκλωβίστηκαν από την Πυροσβεστική υπηρεσία, νεκρά.

Οι σοροί τους μεταφέρονται αυτήν την ώρα στο νοσοκομείο Σπάρτης και προανάκριση διενεργεί η Πυροσβεστική υπηρεσία.

Σύμφωνα με πληροφορίες το αεροσκάφος ανήκε στην αερολέσχη Καλαμάτας. Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί νωρίς το πρωί από το αεροδρόμιο Καλαμάτας, προσγειώθηκε στο δημοτικό αεροδρόμιο Σπάρτης -παρ’ ότι είναι «κλειστό», δηλαδή δεν έχει άδεια λειτουργίας- και συνετρίβη λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Σπάρτης για να επιστρέψει στην Καλαμάτα.

Keywords
Τυχαία Θέματα