ΟΛΠ: Από τον αριστερό στον…. μνημονιακό δρόμο

13:13 8/4/2016 - Πηγή: BankWars

Από επεισόδια σημαδεύτηκε η «στροφή» της κυβέρνησης στο θέμα της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ, την ώρα που έπεφταν οι υπογραφές στο Ζάππειο για τη συμφωνία πραχώρησης μεταξύ Cosco και ΤΑΙΠΕΔ.

Τα επεισόδια ξέσπασαν στη λεωφόρο Αμαλίας, όταν περίπου 300 λιμενεργάτες προσπάθησαν να σπάσουν τον κλοιό της διμοιρίας των ΜΑΤ και να προσεγγίσουν το Ζάππειο.

Οι συγκεντρωμένοι απωθήθηκαν από τα ΜΑΤ,

τα οποία έκαναν χρήση χημικών. Σημειώνεται ότι οι γύρω δρόμοι παραμένουν κλειστοί.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, χαρακτήρισε την υπογραφή της συμφωνίας του ΤΑΙΠΕΔ με την Cosco, για τον ΟΛΠ, κίνηση που θα καταστήσει τον δρόμο του Μεταξιού συντομότερο, χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας

Η Ελλάδα εισέρχεται σε μια νέα φάση, όπου η έμφαση δίνεται στην ανασύγκροτηση και την ανάκαμψη της οικονομίας, είπε ο κ. Τσίπρας και σημείωσε ότι η επένδυση αυτή θα αποτελέσει αφετηρία για την προσέλκυση και άλλων επενδύσεων.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε, επίσης, ότι μέλημα της κυβέρνησης είναι η διασφάλιση των εργασιακών σχέσεων και της προστασίας του περιβάλλοντος.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ομίλου της Cosco, Xu Lirong, ανέφερε ότι ο όμιλος αποδίδει μεγάλη σημασία στην τιμή που έκανε η κυβέρνηση, ορίζοντας η υπογραφή της συμφωνίας να γίνει στο Μέγαρο Μαξίμου.

Τι δήλωνε ο Θ. Δρίτσας κατά της πώλησης του ΟΛΠ

Ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας, προσπαθούσε μέχρι την τελευτιαία στιγμή να εμποδίσει τη συμφωνία.

Με κατηγορηματικές δηλώσεις του, όπως μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης τον Ιανουάριο του 2015, υποστήριξε πως «η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ σταματά εδώ», ενώ πολλές φορές είχε διαδηλώσει κατά της πώλησης του λιμανιού.

Keywords
Τυχαία Θέματα