Έντρομοι συμπολίτες κάνουν προμήθειες από τα σούπερ μάρκετ…λες και έρχεται πόλεμος – Ψυχραμία!

Η επιβεβαίωση του πρώτου κρούσματος του κορωνοϊού οδήγησε πολλούς Έλληνες στο να ακολουθήσουν το “σπορ” των Ιταλών: Να εφορμήσουν στα σούπερ μάρκετ και να αδειάσουν ράφια, κυρίως αντισηπτικών αλλά και ειδών βασικής ανάγκης όπως ζυμαρικά, αλεύρι, όσπρια και… πάνες για μωρά.

Από χθες το απόγευμα κυκλοφορούν και οι πρώτες εικόνες με άδεια ράφια σούπερ μάρκετ.

Το …έργο το έχουμε ξαναδεί με τους ίδιους πρωταγωνιστές το 2015 με την επιβολή των capital controls, αλλά στους τρομαγμένους (και από

τα Μέσα Ενημέρωσης) πολίτες, …πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι, όπως λέει σοφή λαική ρήση.

Εκπρόσωποι του εμπορίου διαβεβαιώνουν ότι υπάρχει επάρκεια σε όλα τα αγαθά  και γι αυτό δεν πρέπει να πανικοβάλλεται ο κόσμος.

«Υπάρχουν αποθέματα, η τροφοδοσία γίνεται κανονικά, χρειάζεται ψυχραιμία».

ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΙΜΩΝ

Μια διαδικτυακή “βόλτα” στην ηλεκτρονική πλατφόρμα skroutz.gr όπου ο καταναλωτής έχει τη δυνατότητα να δει και την εξέλιξη των τιμών σε σειρά προϊόντων επιβεβαιώνει ότι έχουν αρχίσει οι πρώτες ανατιμήσεις.

Για παράδειγμα, η μέση τιμή σε αντισηπτικό χεριών 1 λίτρου έχει αυξηθεί τις τελευταίες ώρες κατά 18,18%. Από 11 ευρώ που ήταν πριν από λίγα εικοσιτετράωρα αυτή αυξήθηκε στα 13 ευρώ. Αύξηση 25% καταγράφει η συσκευασία (4×15τμχ) στα αντιβακτηριδιακά μαντιλάκια με αιθυλική αλκοόλη.

Keywords
Τυχαία Θέματα