Εντός της ημέρας ανοίγει η πλατφόρμα για την επιδότηση αλλαγής θερμοσίφωνα

11:49 2/5/2023 - Πηγή: BankWars

Εντός της ημέρας ανοίγει η πλατφόρμα allazothermosifona.gov.gr για επιδότηση ηλιακού θερμοσίφωνα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα ανοίξει σήμερα Τρίτη και περίπου 120.000 νοικοκυριά θα μπορέσουν να διεκδικήσουν επιδότηση για ηλιακό θερμοσίφωνα, εφόσον πληρούν κριτήρια.

Μέσω του νέου προγράμματος, συνολικού προϋπολογισμού 100 εκατ. ευρώ, τα οποία προέρχονται από το ΕΣΠΑ 2014 – 2020, τα ωφελούμενα νοικοκυριά, θα

έχουν τη δυνατότητα να λάβουν επιδότηση για την αντικατάσταση ενεργοβόρων ηλεκτρικών θερμοσιφώνων με νέους, σύγχρονης τεχνολογίας, ηλιακούς θερμοσίφωνες.

Όταν ανοίξει το allazothermosifona.gov.gr, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει:

Να «κατεβάσουν» και να διαβάσουν τον οδηγό του προγράμματος, για να ενημερωθούν για τους κανόνες και τις σχετικές διαδικασίες.Να υποβάλουν αίτηση χρηματοδότησης, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Σε περίπτωση έγκρισης της αίτησης, θα πρέπει να προχωρήσουν στην έκδοση των επιταγών μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του προγράμματος.

Οι επιταγές θα αποσταλούν και μέσω SMS. Η πρώτη επιταγή θα χρησιμοποιηθεί για την αγορά νέου ηλιακού θερμοσίφωνα, ενώ η δεύτερη μπορεί να επιδοτήσει τη δαπάνη εκτέλεσης συμπληρωματικών εργασιών για την αντικατάσταση του παλιού ηλεκτρικού θερμοσίφωνα με τον νέο (π.χ. κόστος μεταφοράς, εγκατάστασης του νέου ή απεγκατάστασης του παλαιού, αναλώσιμα και εξαρτήματα κ.λπ.).

Προκειμένου να είναι δυνατή η επιδότηση της αγοράς νέου ηλιακού θερμοσίφωνα είναι υποχρεωτική η απόσυρση προς ανακύκλωση των παλαιών θερμοσιφώνων που αντικαθίστανται.

Keywords
Τυχαία Θέματα