“Μπλόκο” στις εξαγωγές φρούτων, λαχανικών, κρέατος, ψαριών και γαλακτοκομικών από τον Πούτιν – Γλιτώνουν λάδι και κρασί

18:18 6/8/2014 - Πηγή: BankWars

[UPD] Απαγορεύονται οι εισαγωγές φρούτων, λαχανικών, κρέατος, ψαριών, γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων από την ΕΕ, τις ΗΠΑ, την Αυστραλία, τον Καναδά και τη Νορβηγία, σύμφωνα με τη λίστα των μέτρων που λαμβάνει η Ρωσία, σε αντίποινα για τις κυρώσεις, την οποία έδωσε στη δημοσιότητα ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Η

απαγόρευση επιβάλλεται από την 7η Αυγούστου και θα διαρκέσει για ένα χρόνο.

Επίσης, η Ρωσία απαγορεύει επίσης τις πτήσεις transit ευρωπαϊκών και αμερικανικών εταιριών προς την περιοχή της Ασίας – Ειρηνικού.

Το ελληνικό λάδι και οι ελιές περιλαμβάνονται στους «διασωθέντες» από τη νέα φάση του «πολέμου» Ρωσίας-Δύσης που πλέον αφορά το εμπόριο, την οικονομία και τις συναλλαγές. Από το εμπάργκο εξαιρούνται ακόμη παιδικές τροφές και αλκοολούχα ποτά ενώ οι Ρώσοι πολίτες θα μπορούν να κάνουν αγορές από το εξωτερικό.

Κομισιόν: Πολιτικά τα κίνητρα Πούτιν

Τη δυσφορία της για την ανακοίνωση του ρωσικού εμπάργκο κατά των ευρωπαϊκών προϊόντων εξέφρασε με ανακοίνωσή της η Κομισιόν την Πέμπτη.

«Η ανακοίνωση αυτή έχει ξεκάθαρα πολιτικά κίνητρα» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δηλώνει ότι θα εξετάσει τα μέτρα που ανακοινώθηκαν όταν ενημερωθεί για το εύρος και την έκτασή τους.

ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωση του καλεί την κυβέρνηση να διακόψει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας , καθώς «σε καμία περίπτωση δεν υποβοηθούν στην αποκλιμάκωση της ουκρανικής κρίσης, αλλά όπως διαφαίνεται την οξύνουν σε έναν ανοιχτό εμπορικό και οικονομικό πόλεμο, του οποίου, δυστυχώς, η Ελλάδα είναι μέρος».

Οι Έλληνες αγρότες που στηρίζουν το εισόδημά τους στις εξαγωγές προς τη Ρωσία οδηγούνται στην ολική καταστροφή, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και υπενθυμίζει ότι εδώ και αρκετό καιρό ο ΣΥΡΙΖΑ, δια του Προέδρου του, δια των βουλευτών του και των στελεχών του, επέκρινε δριμύτατα την αλόγιστη και παράλογη εξωτερική πολιτική της χώρας σε σχέση με την ουκρανική κρίση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Κ. Μίχαλος (ΕΒΕΑ): «Θα εξαιρεθούν τα ελληνικά προϊόντα από το ρωσικό εμπάργκο»

Συγκρατημένα αισιόδοξη η κυβέρνηση πως θα γλιτώσουν τα ελληνικά προϊόντα το ρωσικό εμπάργκο

ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΜΕΤΑΔΙΔΑΜΕ

ΕΝΤΟΛΗ ΠΟΥΤΙΝ: “Μπλόκο”στις εισαγωγές αγροτικών προϊόντων από τις χώρες που επέβαλαν κυρώσεις στη Ρωσία


Στην υλοποίηση των απειλών του για αντίποινα προχωρά ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο Ρώσος πρόεδρος υπέγραψε διάταγμα που απαγορεύει τις εισαγωγές αγροτικών προϊόντων από τις χώρες που έχουν επιβάλλει κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας.

Η απαγόρευση έχει ισχύ ενός έτους.

Μόλις τεθεί σε εφαρμογή ο νόμος, η κυβέρνηση της Ρωσίας θα ανακοινώσει ακριβή λίστα με τα προϊόντα που περιλαμβάνει η απαγόρευση.

Χθες ο Πούτιν έδωσε εντολή στη ρωσική κυβέρνηση να προχωρήσει στη λήψη μέτρων ως αντίποινα στις τελευταίες κυρώσεις που επέβαλλε στη Μόσχα η Δύση, δίνοντας έτσι συνέχεια σε ένα ανελέητο οικονομικό πόλεμο συμφερόντων.

Ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε ότι τα αντίποινα πρέπει να εφαρμοστούν με ιδιαίτερη προσοχή, ώστε να στηριχθούν οι εγχώριοι κατασκευαστές, χωρίς να πληγούν οι καταναλωτές.

Παράλληλα χαρακτήρισε απαράδεκτα τα πολιτικά εργαλεία πίεσης που χρησιμοποιεί η Δύση σε βάρος της Ρωσίας, ενώ παραβιάζουν τους διεθνείς νόμους και κανόνες.

Μεταξύ των αντίποινων προς τη Δύση που εξετάζει η Μόσχα, είναι σύμφωνα με πληροφορίες, η απαγόρευση πτήσεων πάνω από τη Σιβηρία για τις ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες, γεγονός που θα οδηγήσει σε κατακόρυφη αύξηση του κόστους των πτήσεων προς την Ασία.

Keywords
Τυχαία Θέματα