Συνελήφθη ο συνοδηγός του Γ. Ρουπακιά για συνέργεια στη δολοφονία του Π. Φύσσα

[UPD] Στη σύλληψη του συνοδηγού του Γ. Ρουπακιά, του δολοφόνου του Π. Φύσσα, προχώρησαν οι διωκτικές αρχές, με την κατηγορία της συνέργειας στη δολοφονία. Ο Γ. Καζαντζόγλου “συνόδευε” τον Ρουπακιά το βράδυ της δολοφονίας.

Ο Ιωάννης Καζαντζόγλου φέρεται να βρισκόταν στο αυτοκίνητο του καθ’ ομολογίαν δολοφόνου του Φύσσα, Γ.Ρουπακιά, και έφυγε από το σημείο λίγο πριν από τη δολοφονία, αφήνοντας πίσω του το κινητό του.

Ο Καζαντζόγλου είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μετά την απολογία

του στους ανακριτές που εξετάζουν την υπόθεση της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης.

Εντολή εισαγγελέα: Φύλλο και φτερό οι λογαριασμοί της ΧΑ – Αναζητούνται και οι χρηματοδότες της

Εντολή στο ΣΔΟΕ να ελεγχθούν τα οικονομικά της Χρυσής Αυγής αλλά και των βουλευτών του κόμματος έδωσαν οι ανακριτές Σπύρος Γεωργουλέας και Χρήστος Παπακώστας, οι οποίοι διενεργούν την έρευνα για την εγκληματική οργάνωση.

Σύμφωνα με ΤΑ ΝΕΑ, αντικείμενο της έρευνας είναι να διαπιστωθεί αν προκύπτουν στοιχεία για ξέπλυμα μαύρου χρήματος ή άλλου είδους οικονομικά αδικήματα.

Οι ανακριτές Γεωργουλέας και Παπακώστας αναμένεται να αποστείλουν αίτημα και προς την Ένωση Εληνικών Τραπεζών. Οι τράπεζες θα κληθούν έτσι να δώσουν στοιχεία για αναλήψεις και καταθέσεις από τους λογαριασμούς της οργάνωσης. Θα αναζητηθούν επίσης, σύμφωνα με τις εντολές που θα δώσει ο ανακριτής, φυσικά ή νομικά πρόσωπα σε Ελλάδα και εξωτερικό που θα ελεγχθούν για την προέλευση των χρημάτων που πρόσφεραν στην οργάνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα