ΕΝΦΙΑ: Μείωση για τα κλειστά διαμερίσματα σχεδιάζει η κυβέρνηση

08:56 2/9/2014 - Πηγή: BankWars

Δραστική μείωση του φόρου που καλούνται να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες κλειστών, κενών ή και μη ηλεκτροδοτούμενων διαμερισμάτων επεξεργάζεται η κυβέρνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες προτίθεται να ενσωματώσει σχετική διάταξη στο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες και το οποίο θα διορθώνει τα λάθη στον ενιαίο φόρο ακινήτων.

Στο υπουργείο Οικονομικών ήδη γίνεται μελέτη κόστους – οφέλους από τη ρύθμιση αυτή, ώστε να φανεί πόσους ιδιοκτήτες ακίνητων μπορεί να καλύψει, χωρίς όμως να έχει μεγάλη επίπτωση αυτό στα προβλεπόμενα φορολογικά έσοδα από τον ΕΝΦΙΑ,

ώστε να πάρει το “ΟΚ” της τρόικας.

Ερωτηματικό παραμένει πάντως έτσι με ποια κριτήρια, από ποια αξία περιουσίας και πάνω ή ποιες άλλες προϋποθέσεις θα τυγχάνουν απαλλαγής ή και εξαίρεσης από την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ οι ιδιοκτήτες κλειστών, κενών ή μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα είναι μια μείωση κάτω από 30% και πιθανότατα γύρω στο 20%. Στο υπουργείο Οικονομικών δεν θέλουν σε καμιά περίπτωση να υπάρξει δημοσιονομικό κόστος άνω των 50 εκατ. ευρώ και αναζητούν εναλλακτικά σενάρια για να γίνει η έκπτωση αλλά με σειρά από προϋποθέσεις.

Όπως είπε το απόγευμα της Δευτέρας, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης «η συζήτηση για τον ΕΝΦΙΑ ξεκινά την Παρασκευή», προσθέτοντας μετά «προκείμενου να περιληφθούν οι διατάξεις στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο».

Keywords
Τυχαία Θέματα