Κινεζικό ενδιαφέρον για ελληνικά προϊόντα ιχθυοκαλλιέργειας

16:22 5/9/2014 - Πηγή: BankWars

Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Θαλασσοκαλλιεργειών συμμετείχε στην διεθνή έκθεση ιχθυηρών Asia Seafood Εxpo που πραγματοποιήθηκε στο Χονγκ Κονγκ μεταξύ 2-4/9/2014. Η συμμετοχή του ΣΕΘ πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Enterprise Greece και σε συνεργασία με το ελληνικό Προξενείο του Χονγκ Κονγκ.

Στόχος

της ελληνικής αποστολής ήταν να παρουσιάσει τα ελληνικά προϊόντα ιχθυοκαλλιέργειας στους εισαγωγείς και διανομείς τροφίμων, αλλά και στους εκπροσώπους των μεγαλύτερων ξενοδοχείων και εστιατορίων της ευρύτερης περιοχής του Χονγκ Κονγκ.

Η αγορά της Κίνας αποτελεί πρόκληση, καθώς θα μπορούσε να γράψει ένα νέο success story για τον κλάδο της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας, όπως σημειώνει σε σχετική ανακοίνωσή του ο ΣΕΘ. Ενδεικτικά αναφέρεται, ότι ενώ η μέση κατά κεφαλήν κατανάλωση ψαριών παγκοσμίως είναι σχεδόν 16 κιλά, στην Κίνα το ποσοστό αυτό ανέρχεται στα 26κιλά. Παράλληλα, το βιοτικό επίπεδο των κινέζων βελτιώνεται διαρκώς με αποτέλεσμα να αναζητούν διαρκώς νέα προϊόντα.

Συνεπώς, οι συνθήκες αυτές δημιουργούν πολύ καλές προοπτικές για το ελληνικό ψάρι ιχθυοκαλλιέργειας και ο ΣΕΘ σε συνεργασία με τις αρμόδιες εθνικές αρχές θα πρέπει να συνεργαστούν συστηματικά και να αξιοποιήσουν κάθε ευκαιρία που θα βοηθήσει να τοποθετηθεί το ελληνικό ψάρι στην κινεζική αγορά με τρόπο που θα αναδεικνύει πρωτίστως την ελληνικότητα του και την ποιοτική υπεροχή του.

Keywords
Τυχαία Θέματα