Σκότωσαν δύο μέλη της Χρυσής Αυγής έξω από τα γραφεία του κόμματος στο Νέο Ηράκλειο

(upd)Δύο άτομα εκτελέστηκαν εν ψυχρώ λίγο μετά τις 7 το απόγευμα στο Νέο Ηράκλειο μετά από πυροβολισμούς αγνώστων έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, στη λεωφόρο Ηρακλείου 426, ενώ ακόμη ένα άτομο τραυματίστηκε σοβαρά, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες.

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης

δήλωσε ότι τα θύματα είναι μέλη του κόμματος. Στη συνέχεια ο Ηλίας Παναγιώταρος και η Ουρανία Μιχαλολιάκου επιβεβαίωσαν ότι πρόκειται για μέλη της οργάνωσης.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για δύο δράστες με κράνη, πάνω σε μοτοσικλέτα, οι οποίοι πυροβόλησαν πολλές φορές εναντίον των θυμάτων.

Μία κλεμμένη μοτοσικλέτα, που εκτιμάται από τους αστυνομικούς ότι είναι αυτή που χρησιμοποίησαν οι δράστες της δολοφονικής επίθεσης στον Νέο Ηράκλειο, βρέθηκε πριν από λίγο σε μικρή απόσταση από τον τόπο της εκτέλεσης, στην οδό Αυξεντίου, μεταδίδει το ΑΠΕ.

Πρόκειται για μία μοτοσικλέτα μάρκας Γιαμάχα που εξετάζεται ήδη και θα μεταφερθεί στα εργαστήρια της διεύθυνσης εγκληματολογικών ερευνών για εξονυχιστική έρευνα.

Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ εκτιμούν ότι οι δράστες της επίθεσης κινήθηκαν βάσει συγκεκριμένου σχεδίου και αφού πυροβόλησαν τα θύματά τους έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής εγκατέλειψαν την μοτοσικλέτα σε κοντινή απόσταση και διέφυγαν με άλλο μέσο.

φωτό από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η ανακοίνωση Χρυσής Αυγής

«Μία μοτοσικλέτα με δύο κρανοφόρους τρομοκράτες σταμάτησε μπροστά στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο την ώρα που το γραφείο λειτουργούσε και αρκετός κόσμος βρισκόταν στην είσοδο. Ο συνοδηγός κατέβηκε και εκτέλεσε εν ψυχρώ από απόσταση μισού μέτρου δύο νέα παιδιά 22 και 26 ετών. Πριν αποχωρήσουν οι τρομοκράτες πυροβόλησαν και πάλι τα παιδιά που κείτονταν στο έδαφος νεκρά. Άδειασαν στην κυριολεξία τα όπλα τους πάνω τους. Άλλος ένας συμπολίτης μας τραυματίστηκε σοβαρά από σφαίρα. Είναι θαύμα που δεν θρηνήσαμε και άλλα θύματα. Το χτύπημα ήταν τυφλό και οι εγκληματίες είχαν στόχο να εκτελέσουν όποιον βρισκόταν την ώρα εκείνη στα γραφεία της Χρυσής Αυγής», αναφέρεται στην ανακοίνωση στην οποία υπογραμμίζεται πως το κόμμα είχε ζητήσει αστυνομική φύλαξη των γραφείων, καθώς είχαν δεχθεί απειλές.

Η δήλωση του Ν. Δένδια

“Εκφράζω την οδύνη μου για τον θάνατο δύο νέων ανθρώπων.

Ο Νόμος θα επιβληθεί κατά πάντων. Δεν θα επιτραπεί να γίνει η χώρα πεδίο εκκαθάρισης λογαριασμών για οποιαδήποτε αιτία”, δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και Δημοσίας Τάξης, Νίκος Δένδιας

Keywords
Τυχαία Θέματα