Εμβάσματα 33 δισ. ευρώ σε τράπεζες του εξωτερικού έστειλαν οι Έλληνες από το 2009

Περισσότερα από 3 εκατ. εμβάσματα Ελλήνων (φυσικών προσώπων) σε τράπεζες του εξωτερικού, συνολικής αξίας 33 δισ. ευρώ, έχει καταγράψει από τις αρχές του 2009 μέχρι τον φετινό Σεπτέμβριο η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων (ΓΓΠΣ), ενώ από τις διασταυρώσεις που έγιναν, διαπιστώθηκε ότι σε 10.000 περιπτώσεις απαιτείται περαιτέρω έλεγχος, καθώς κρίθηκαν ύποπτες για φοροδιαφυγή ή ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Τα

εμβάσματα κατευθύνθηκαν κυρίως σε τράπεζες της Ευρώπης (ιδίως Βρετανία, Γερμανία και Ελβετία), ενώ οι έλεγχοι συνεχίζονται, όπως επισήμανε σήμερα, στη Θεσσαλονίκη, ο σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ), Γεώργιος Λασκαρίδης, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιθώριο του 4ου φορολογικού συνεδρίου «Thessaloniki Tax Forum».

Ο ίδιος επισήμανε ότι η ΓΓΠΣ αναμένει οδηγίες από τις αρμόδιες οικονομικές υπηρεσίες για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να προχωρήσει η ελεγκτική διαδικασία, ενώ υπογράμμισε τον σημαντικό ρόλο της ύπαρξης πολιτικής βούλησης για την ταχεία διεκπεραίωσή της

Keywords
Τυχαία Θέματα