ΕΛΛΗΝΙΚΟ: Η ΝΔ λέει “Λάτση” αλλά με αύξηση τιμήματος – ΟΧΙ ΣΥΡΙΖΑ – “Αβαντάρει” ο Ν.Μηταράκης

UPD: Η προσφορά για το Ελληνικό πρέπει να ανταποκρίνεται στην αξία της παραχώρησης και με γνώμονα το συμφέρον του δημοσίου θα ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις, δήλωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης απαντώντας σε ερώτηση για το Ελληνικό. “Σχεδόν μετά από 15 χρόνια αδράνειας είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι υπάρχει αξιόλογη τεχνική προσφορά. Πρόκειται

για μια προσφορά που οδηγεί σε μια σημαντικότατη επένδυση με χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας καθώς και στη δημιουργία ενός από τα μεγαλύτερα Μητροπολιτικά πάρκα στον κόσμο”.

Αναφορικά με τις αντιδράσεις που προέρχονται από το χώρο της αντιπολίτευσης, έκανε λόγο για βεβιασμένες εκτιμήσεις και σχολίασε πως «είναι γνωστό ότι είναι απέναντι σε κάθε επένδυση και σε κάθε προσπάθεια αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, ανεξάρτητα από το ύψος των προσφορών και των ωφελειών».

Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Για την πώληση του Ελληνικού μίλησε στον REAL FM η κπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μ. Ασημακοπούλου.«Υπήρξε μια διαγωνιστική διαδικασία με διεθνής όρους, οπότε το πως φτάσαμε στο να υπάρχει ένας ενδιαφερόμενος, υπάρχουν μέσα από αυτή τη διαδικασία. Από αυτά που διαβάζω, γιατί εγώ δεν είμαι στο ΤΑΙΠΕΔ και δεν τα ξέρω από μέσα, είναι ότι ο ένας επενδυτής που έχει μείνει έχει δώσει ένα τίμημα το οποίο εκτιμάται ότι είναι χαμηλότερο από αυτό που είναι για το δημόσιο συμφέρον. Άρα έχει δοθεί μία παράταση, μίας εβδομάδας αν δεν απατώμαι μέχρι τις 26 Μαρτίου, στον επενδυτή να ανεβάσει το τίμημα», είπε η κ. Ασημακοπούλου.Και πρόσθεσε: «Οποιος λέει να επαναπροκηρύξουμε το διαγωνισμό τι θα είναι αυτό που θα φέρει ξαφνικά 100 επενδυτές οι οποίοι θα δίνουν τα τριπλάσια; Νομίζω ότι το ζήσαμε αυτό το επεισόδιο».Σημείωσε δε η εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. «Το κριτήριο είναι να υπηρετηθεί το δημόσιο συμφέρον. Γι’ αυτό και ζητάμε προσφορά μεγαλύτερη που να πλησιάζει τον εκτιμητή, εγώ αυτό έχω καταλάβει».

ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ – ΣΥΡΙΖΑ

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε στον realfm 97,8 για την υπόθεση πώλησης του Ελληνικού:

«Διαγωνισμός με έναν μοναδικό υποψήφιο για το καλύτερο φιλέτο της Αττικής, δεν νοείται, πολύ περισσότερο όταν η πολιτεία δεν έχει προσδιορίσει ποιο είναι το εύλογο τίμημα. Ένα δυαράκι στο χωριό πας να πουλήσεις και λες, δεν το πουλάω κάτω από τόσο», σχολίασε αρχικά ο κ. Παπαδημούλης και συνέχισε:

«Προχωράει διαγωνισμός με έναν ενδιαφερόμενο και αυτό είναι κακή πατέντα. Διότι έγινε πριν από λίγο καιρό και με τις ψηφιακές συχνότητες, που το πήρε πάλι ο μοναδικός προσφέρων, η Digea».

«Ακούω ότι η προσφορά του κ. Λάτση είναι 80 ευρώ το τετραγωνικό. Είναι εξευτελιστική η τιμή για το Ελληνικό. Είναι τρελό να προχωράει ένας διαγωνισμός με έναν μόνο προσφέροντα. Και για τον Αστέρα της Βουλιαγμένης, τα 400 εκατ. ευρώ, θεωρήθηκαν από όσους σχολίασαν το θέμα, λίγα», πρόσθεσε.

«Είναι δώρο στον κ. Λάτση, ο οποίος επωφελήθηκε και από τη μη συγχώνευση Eurobank – Εθνικής. Γι αυτά τα θέματα έχει ερωτηθεί ο Αντώνης Σαμαράς και περιμένω αύριο να εμφανιστεί στη βουλή και να μην κάνει σκασιαρχείο».

430 εκ δίνει ο Λάτσης, 700 ζητά το ΤΑΙΠΕΔ

Το ΤΑΙΠΕΔ καλεί τον Όμιλο Λάτση – Lamda Developmentνα καταθέσει βελτιωμένη προσφορά για το Ελληνικό μέχρι τις 26 Μαρτίου. Τα στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ, σύμφωνα με πληροφορίες, χαρακτηρίζουν χαμηλή την προσφορά του Ομίλου για την πώληση του 100% των μετοχών της Ελληνικό Α.Ε.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega ο ανεξάρτητος εκτιμητής έχει βάλει τον πήχη τουλάχιστον στα 700 εκατομμύρια ευρώ, που σημαίνει πως για να αποκτήσει ένας ιδιώτης το 100% των μετοχών θα πρέπει να δώσει μία προσφορά τουλάχιστον 700 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως σε τρέχουσες τιμές η προσφορά που κατέθεσε ο Όμιλος Λάτση είναι στα 430 εκατ. ευρώ.

Το ΤΑΙΠΕΔ μάλιστα μετά από αυτή την εξέλιξη υπογραμμίζει πως εάν η προσφορά δεν ανέβει τουλάχιστον στα 700 εκατομμύρια ευρώ το Ελληνικό δεν πωλείται.

http://www.youtube.com/watch?v=4Zn-3UnaCtc&feature=player_embedded#t=0

Original article: ΕΛΛΗΝΙΚΟ: Η ΝΔ λέει “Λάτση” αλλά με αύξηση τιμήματος – ΟΧΙ ΣΥΡΙΖΑ – “Αβαντάρει” ο Ν.Μηταράκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα