ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Στην Πειραιώς τα 29 καταστήματα στην Ελλάδα

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο τα 29 καταστήματα της Ελληνικής Τράπεζας να περάσουν στην Τράπεζα Πειραιώς.Με την ένταξη και των καταστημάτων της μικρότερης κυπριακής τράπεζας που έχει παρουσία στη χώρα μας, διασφαλίζονται στο σύνολό τους οι τραπεζικές εργασίες στην Ελλάδα,

όπως –φυσικά – και το σύνολο των καταθέσεων.

Ποια είναι η Ελληνική Τράπεζα

-Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου διαθέτει το 16,40% το οποίο ανεβαίνει με τη συμμετοχή και άλλων εκκλησιαστικών ιδρυμάτων στο 21%.

- Η CREDIT SUISSE διαθέτει 6,30%.

- Η Τράπεζα Κύπρου 5,61%.

- Πάνω από 6% διαθέτει ο Ρώσος Fatkhulin Renat, διευθύνων σύμβουλος της MetaQuotes Software, η οποία ειδικεύεται στις πλατφόρμες FOREX

- Λίγο κάτω από 5% διαθέτει η βρετανικών συμφερόντων ARALIA INTERNATIONAL LTD, που ειδικεύεται στα συστήματα ηλεκτρονικής παρακολούθησης.

- Γύρω στο 5% ελέγχει ο Κύπριος επιχειρηματίας Πόλυς Πολυκάρπου

Στους δέκα μεγαλύτερους μετόχους της βρίσκουμε ακόμη την Ελληνική Μεταλλευτική Εταιρεία η οποία επίσης ελέγχεται από την Αρχιεπισκοπή με 1,78%, το Ταμείο Προνοίας των εργατοϋπαλλήλων της Οικοδομικής Βιομηχανίας και Συναφών Κλάδων με 1,37%, την Morgan Stanley and Co International Ltd με 1,31% και την ΚΕΟ με ποσοστό 1,22%.

Η Ελληνική Τράπεζα ιδρύθηκε στην Κύπρο το 1976 και σύντομα μετατράπηκε σε έναν από τους ισχυρότερους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς της Κύπρου με 80 υποκαταστήματα. Οι δραστηριότητές της επεκτάθηκαν σε Νότιο Αφρική, Ουκρανία και Ρωσία.

Στην Ελλάδα, η Ελληνική Τράπεζα, άρχισε να λειτουργεί το 1998 με το πρώτο υποκατάστημα στην Αθήνα και σήμερα έχει εξαπλώσει τις δραστηριότητές της σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια με 29 καταστήματα. Η Ελληνική Τράπεζα απευθύνεται σε ιδιώτες, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις αλλά και σε μεγάλες επιχειρήσεις παρέχοντας ένα ολοκληρωμένο σύνολο τραπεζικών προϊόντων και υπηρεσιών.

Με βάση τα τελευταία επίσημα διαθέσιμα στοιχεία (6μηνο 2012), οι συνολικές καταθέσεις στην ΚΎΠΡΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ανέρχονται στα 7,6 δισ ευρώ, εκ των οποίων το 35% προέρχονται από Κύπριους και το 34% από Ρώσους, ενώ ενδιαφέρον έχει αν μη τι άλλο το ότι από τα 7,1 δισ ευρώ των καταθέσεων στη Κύπρο τα 2,8 δισ ευρώ είναι καταθέσεις σε άλλο νόμισμα από ευρώ και συγκεκριμένα το 34% είναι σε δολάρια και 3% σε ρούβλια.

Οι καταθέσεις στην Ελλάδα, στο 6μηνο του 2012, ήταν 545 εκατ. ευρώ, ενώ οι χορηγήσεις δανείων ανέρχονταν στα 946 εκατ. ευρώ. Αυτές οι καταθέσεις, με τα μέχρις στιγμής δεδομένα δεν κινδυνεύουν με “κούρεμα”, ακόμα κι αν ξεπερνούν τις 100.000 ευρώ και ο μόνος φόβος απώλειας είναι στη περίπτωση άτακτης χρεοκοπίας της Κύπρου.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ

Διοικητικό Συμβούλιο

Πρόεδρος

Δρ Ανδρέας Π. Παναγιώτου

Αντιπρόεδρος

Αντρέας Μ. Μουσιούττας

Εκτελεστικά Μέλη

Μάκης Κεραυνός

Γλαύκος Μαύρος

Μέλη

Ιάκωβος Γ. Ιακώβου

Σταύρος Κρεμμός

Αντώνης Ι. Πιερίδης

Σωτήρης Ζ. Καλλής

Χαράλαμπος Π. Παναγιώτου

Ιωάννης Χ. Χαριλάου

Γεώργιος Κ. Παύλου

Κυριάκος Ε. Γεωργίου

Κυριάκος Ι. Δρουσιώτης

Ανώτατη Εκτελεστική Διευθύνση Ομίλου

Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής

Μάκης Κεραυνός

Γενικοί Διευθυντές

Δρ. Μάριος Κληρίδης

Γλαύκος Μαύρος

Αντώνης Ρούβας

Ηλιόδωρος Ηλιοδώρου

Γενική Διευθύντρια Ελλάδας

Κατερίνα Σιακαλλή

Γραμματέας

Χαράλαμπος Μουσουλίδης

Ελεγκτής

KPMG Chartered Accountants

Σύμβουλοι Χρηματιστές

Ελληνική Τράπεζα (Επενδύσεις) Λτδ

Keywords
Τυχαία Θέματα