ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Από…οικολογία πάει καλά – Αύξηση ζημιών το 2013

Η Ελληνική Τράπεζα έγινε ο πρώτος χρηματοοικονομικός οργανισμός παγκόσμια που έχει πιστοποιηθεί με το διεθνές οικολογικό σήμα ποιότητας Green Key για τα κτήριά του.

Σε δελτίου Τύπου που εξέδωσε η Ελληνική Τράπεζα, παρουσιάζει τα επιτεύγματά της σε σχέση με το περιβάλλον, ανακοινώνοντας στα ΜΜΕ

την πιστοποίηση του Κτηρίου Διοίκησης με το διεθνές οικολογικό σήμα ποιότητας Green Key.

Με την πιστοποίηση αυτή το εν λόγω κτήριο συγκαταλέγεται και πιστοποιημένα ανάμεσα στους πλέον «φιλικούς» προς το περιβάλλον συνεδριακούς χώρους.

Επίσης, ανακοινώθηκε η βράβευση άλλων 11 κτηρίων και καταστημάτων του Ομίλου με το πιλοτικό πρωτοποριακό σήμα περιβαλλοντικής ποιότητας Green Offices. Το Πρόγραμμα Green Offices έχει τεθεί υπό την αιγίδα της Επιτρόπου Περιβάλλοντος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του Ομίλου της Τράπεζας Ανδρέας Παναγιώτου και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, ο Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής Μάκης Κεραυνός και ανώτερα / ανώτατα διευθυντικά στελέχη, καθώς επίσης και εκπρόσωποι των ΜΜΕ και άλλοι επίσημοι.

Σε χαιρετισμό του στην εκδήλωση, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου της Ελληνικής Τράπεζας Δρ Ανδρέας Παναγιώτου ανέφερε ότι η υιοθέτηση φιλικών προς το περιβάλλον πρακτικών, η μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων από τη λειτουργία του, η ευαισθητοποίηση του κοινού και η δημιουργία περιβαλλοντικής συνείδησης ανάμεσα στα παιδιά, είναι ψηλά στις προτεραιότητες και τους στόχους του Ομίλου.

«Με τα μέτρα που έχουν ληφθεί σε αυτά τα κτήρια, ο Όμιλος έχει πετύχει εξοικονομήσεις στην κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος της τάξης του 15% – 20% που ισοδυναμεί με μείωση δαπανών πέραν των €400.000 το 2013 σε σύγκριση με το 2012. Η μείωση στην κατανάλωση είναι της τάξης του 30% σε σύγκριση με την προηγούμενη τριετία», ανέφερε.

Κάμνοντας αναφορά στην κατάκτηση των περιβαλλοντικών πιστοποιήσεων, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. ανέφερε ότι αυτές γίνονται σύμφωνα με αυστηρά κριτήρια, με την προϋπόθεση ότι λαμβάνονται μέτρα για την κατανάλωση ενέργειας και νερού, τη διαχείριση των απορριμμάτων, τη χρήση φιλικών προς το περιβάλλον προϊόντων και άλλων μέτρων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και προστασίας.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: ΕΝ ΟΨΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΖΗΜΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ 2013Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ανακοίνωσε σήμερα πως έχει σαφείς ενδείξεις πως θα υπάρξει σημαντική αρνητική απόκλιση από τα αποτελέσματα του ομίλου της περιόδου που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, σε σχέση με τα οικονομικά αποτελέσματα του ομίλου που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου του 2013.
«Η αρνητική απόκλιση είναι το αποτέλεσμα του αρνητικού οικονομικού κλίματος της αύξησης των μη εξυπηρετούμενων δανείων και της συνεχιζόμενης μείωσης της αξίας των ακινήτων που έχουν ως αποτέλεσμα την αύξηση της χρέωσης για προβλέψεις για αφομείωση της αξίας των χορηγήσεων στην κατάσταση λογαριασμού αποτελεσμάτων.Παρόλα αυτά η τράπεζα και ο όμιλος λαμβάνοντας υπόψη την υφιστάμενη κεφαλαιακή δομή της τράπεζας με βάση τον κεφαλαιακό προγραμματισμό θα συνεχίσει να διατηρεί δείκτη ιδίων κεφαλαίων τουλάχιστον ίσο με 9% και σημαντικό περιθώριο ασφαλείας υπό μορφή μετατρέψιμων αξιογράφων κεφαλαίων».

Original article: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Από…οικολογία πάει καλά – Αύξηση ζημιών το 2013.

Keywords
Τυχαία Θέματα