Έλληνες εφοπλιστές με τάνκερ ξένης σημαίας “πιάστηκαν” από τις ΗΠΑ για συναλλαγές με Μαδούρο

01:15 3/6/2020 - Πηγή: BankWars

Τo νορβηγικό ναυτιλιακό περιοδικό  Tradewinds, αποκαλύπτει ότι τέσσερα τάνκερ Ελλήνων εφοπλιστών είναι στη μαύρη λίστα των αμερικανικών αρχών για συναλλαγές με πετρέλαιο στη Βενεζουέλα μεταξύ Φεβρουαρίου και Απριλίου.

Πρόκειται για τις εταιρείες με έδρα τα νησιά Μάρσαλ, Afranav Maritime LTD, Adamant Maritime LTD και τη Sanibel Shiptade LTD, οι οποίες έχουν στην ιδιοκτησία τους τα Athens Voyager,

Seahero και Voyager I καθώς και την Seacomber Ltd με έδρα την Ελλάδα (Γλυφάδα) στην ιδιοκτησία της οποία εντάσσεται το Chios Ι με σημαία Μάλτας.

«Οι εν λόγω εταιρείες μεταφέρουν πετρέλαιο που ουσιαστικά έχει κλαπεί από τον λαό της Βενεζουέλας», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο.

Υπενθυμίζεται ότι η Ουάσιγκτον έχει επιβάλλει κυρώσεις κατά της κρατικής εταιρείας πετρελαίου της Βενεζουέλας, Petroleos de Venezuela από τον περασμένο Ιανουάριο, κατηγορώντας τον Μαδούρο ότι εξασφάλισε την επανεκλογή του με δόλο.

Τι δήλωσε ο Στίβεν Μνούτσιν

«Το καθεστώς Μαδούρο ενέταξε τη βοήθεια ναυτιλιακών εταιριών και των τάνκερ τους στην εξακολούθηση της εκμετάλλευσης των φυσικών πόρων της Βενεζουέλας προς όφελος του» σημείωσε ο υπ. Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Στίβεν Μνούτσιν. «Οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να στοχεύουν όσους υποστηρίζουν αυτό το διεφθαρμένο καθεστώς και συμβάλουν στα βασανιστήρια του λαού της Βενεζουέλας»

Από την πλευρά του ο Μαδούρο αποδίδει στις κυρώσεις τα δεινά της Βενεζουέλας, ενώ κατηγορεί την Ουάσινγκτον ότι επιδιώκει την εκδίωξή του με στόχο να θέσει υπό τον έλεγχό της τα τεράστια αποθέματα αργού της χώρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα