ΕΛΛΑΔΑ – ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ (1-1): Άξιοι… Η Εθνική αποκλείστηκε για ένα πέναλτι

[UPD] Ηττημένη αλλά υπερήφανη η Ελλάδα. Όχι μόνο για την αποψινή εμφάνιση κόντρα στην Κόστα Ρίκα αλλά για την πορεία μέχρι τους “16” που έβγαλε τους Έλληνες στις πλατείες για να πανηγυρίσουν για πρώτη φορά τόσο μαζικά από το 2004 και μάλιστα εν μέσω κρίσης.

Η Εθνική ομάδα “γύρισε” στο παιχνίδι στο 90′. Τα παιδιά του Σάντος έκαναν μεγάλη ανατροπή, αλλά έπεσαν σ’ έναν φοβερό γκολκίπερ κι αποκλείστηκαν στα πέναλτι (5-3, κ.α. 1-1)

από την Κόστα Ρίκα.Ο Φάνης Γκέκας μοιραίος για την ομάδα του Σάντος έχασε το κρίσιμο πέναλτι που χάρισε την πρόκριση στην Κόστα Ρίκα.

ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ. ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΘΑ ΣΤΑΘΟΥΜΕ ΠΙΟ ΤΥΧΕΡΟΙ. ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ. ΚΑΙ ΕΝΑ “ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ” ΣΤΟΝ ΦΕΡΝΑΝΤΟ ΣΑΝΤΟΣ ΠΟΥ ΑΠΟΧΩΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΜΕΤΑΔΙΔΑΜΕ:

Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ “ΖΩΝΤΑΝΑ” ΣΤΟ BANK WARS - Την ώρα που μεγαθήρια έχουν κουνήσει ήδη μαντίλι – κι έχουν πάρει ήδη θέση στους καναπέδες τους – τα παιδιά του Φερνάντο Σάντος βρίσκονται ακόμα στη Βραζιλία. Απόψε η Εθνική μπορεί να γράψει ιστορία…

Κλαίνε οι διεθνείς, που δεν μπορούν να πιστέψουν πως έμειναν εκτός έπειτα από τέτοια προσπάθεια.

Ουμάνια εκτελεί και κάνει το 5-3. Η Κοστα Ρίκα πάει στους “8″. Η Εθνική μας ομάδα γυρίζει στην Ελλάδα.

Γκέκας το χάνει. Κρίμα…

Κάμπελ κάνει το 4-3 υπέρ της Κόστα Ρίκα.

3-3 η Ελλάδα με τον Χολέβας!

3-2 η Κόστα Ρίκα.

Χριστοδουλόπουλος 2-2!

Ρουίζ 2-1 για Κοστα Ρίκα.

Μήτρογλου ισοφαρίζει για την Ελλάδα! 1-1

Το πρώτο πέναλτι το “τραβάει” η Κόστα Ρίκα. Καρνέζης εναντίον Μπόρχες. Το βάζει. 1-0.

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΕΝΑΛΤΙ

ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ – ΤΟ ΜΑΤΣ ΠΑΕΙ ΣΤΑ ΠΕΝΑΛΤΙ - Έξαλλοι στον πάγκο της Εθνικής για τις καθυστερήσεις που έκαναν οι Κοσταρικανοί. Ο διαιτητής διώχνει τον Σάντος από τον πάγκο. Κατσουράνης και Κονέ εμψυχώνουν τον Καρνέζη.

120′: ΦΟΒΕΡΗ ΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! Ο Μήτρογλου έπιασε σουτ μέσα στην περιοχή και απέκρουσε ο Νάβας με τα πόδια…

119′: Κακό σουτ του Μήτρογλου η μπάλα πάνω πολύ άουτ.

117′: Η Ελλάδα συνεχίζει την πίεση ψάχνοντας το γκολ…

112′: ΠΕΝΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΙΧΤΕΣ ΕΝΑΤΙΟΝ ΔΥΟ ΑΜΥΝΤΙΚΩΝ ΣΤΗ ΚΟΝΤΡΑ! Χάθηκε μεγάλη ευκαιρία με τον Λάζαρο να μην μπορεί να νικήσει τον Νάβας…

111′: Ευκαιρία για την Κόστα Ρίκα. Διώχνει σε κόρνερ τη σέντρα του Κάμπελ ο Κατσουράνης. Το παλεύουν οι λατινοαμερικάνοι και μπράβο τους…

107′ Ωραία κάθετη του Κατσουράνη, ο Νάβας προλαβαίνει τον Γκέκα. Έχει χτυπήσει ο πορτιέρο της Κόστα Ρίκα. Κάνουν ό,τι μπορούν να πάνε το ματς στα πέναλτι οι 10 παίκτες του Πίντο…

106′ Επικίνδυνη στιγμή για την Κόστα Ρίκα. Ο Μπρένες κάνει το σουτ η μπάλα λίγο άουτ.

105′: ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ

100′ Μεγάλη ευκαιρία για την Ελλάδα. Η μπάλα φτάνει στον Κατσουράνη και ο αμυντικός βάζει την τελευταία στιγμή την κόντρα.

99′ Πιέζει η Ελλάδα! Έχει κλειστεί στα καρέ η Κόστα Ρίκα…

94′ Μεγάλη ευκαιρία για την Ελλάδα. Ωραία σέντρα του Κατσουράνη, η μπάλα φτάνει στον Γκέκα, που αιφνιδιάζεται και την στέλνει άουτ.

91ο λεπτό στην παράταση, στη σέντρα η ελληνική ομάδα.

ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ – Πάνω που ετοιμάζαμε τα “ευχαριστούμε”, τα “κρίμα” και τα “αντίο Φερνάντο” η Ελλάδα είναι ΕΔΩ και το παλεύει! Πραγματικά συγχαρητήρια για την προσπάθεια ό,τι κι αν γίνει… Είναι σπουδαίο στον αθλητισμό να μη τα παρατάς ποτέ και η ομάδα μας σ’αυτό είναι πρώτη!

90+3′ Μεγάλη ευκαιρία για την Ελλάδα. Δύσκολη κεφαλιά του Μήτρογλου, ο Νάβας διώχνει με τα ακροδάχτυλα.

90: ΓΚΟΛ Ο ΠΑΠΑΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ!!! Ο Γκέκας κάνει το σουτ και ο Παπασταθόπουλος στη συνέχεια της φάσης ισοφαρίζει!! Δείτε το γκολ:

88΄ Μεγάλη ευκαιρία για την Ελλάδα. Ο Λάζαρος σπάει τη μπάλα ο Μήτρογλου δεν προλαβαίνει και ο Νάβας μπλοκάρει.

81′: Χάθηκε μια ακόμη ευκαιρία. Από φάουλ της Ελλάδας ο Μανωλάς στέλνει την μπάλα άουτ με το κεφάλι.

80′: Φάουλ του Καραγκούνη, η μπάλα πολλά μέτρα πάνω απ’ την εστία του Νάβας.

77′: ΑΛΛΑΓΗ – Κατσουράνης στη θέση του Μανιάτη. Να βάλει γκολ να δούμε τι θα απογίνουν τα γκρουπ στο facebook και που θα κρυφτούν όσοι πaτουσαν like…

75′: Χάνει το σουτ ο Γκέκας στην περιοχή της Κόστα Ρίκα βάζοντας λάθος το σώμα του στη προσπάθεια να κάνει ευκαιρία μια σέντρα του Σαμαρα.

72′: Κίτρινη κάρτα στον Μανωλά για μαρκάρισμα στον Κάμπελ.

70′: Βγήκαν τα …δρεπάνια από την Κόστα Ρίκα. Σκληρά μαρκαρίσματα στην μάχη να κρατήσουν το προβάδισμα που τους δίνει την πρόκριση.

69′: ΑΛΛΑΓΗ. Μέσα ο Γκέκας, έξω ο Σάλπι…

68′: Κεφαλιά του Σαμαρά, η μπάλα φεύγει άουτ χωρίς να ανησυχήσει τον Νάβας.

65′: Με 10 παίκτες η Κόστα Ρίκα. Κόκκινη στον Ντουάρτε για αυτό το μαρκάρισμα:

60′: Τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμη αλλά η Ελλάδα πρέπει να βρει πατήματα και να αντιδράσει γρήγορα. “Ελλάς, Ελλάς” συνεχίζουν να φωνάζουν στις κερκίδες οι λίγοι Έλληνες φίλαθλοι που ταξίδεψαν στο Ρεσίφε. Όρθιος ο Φ. Σάντος στον πάγκο.

57′: Μπαίνει ο Μήτρογλου στο παιχνίδι στη θέση του Α. Σάμαρη. Τα παίζει όλα για όλα ο Σάντος.

55′: Γλιτώνει και από πέναλτι σε βάρος της η Εθνική. Ο διαιτητής δεν είδε καθαρό χέρι μέσα στην ελληνική περιοχή.

52′: ΓΚΟΛ, 1-0, η Κόστα Ρίκα με τον Ρουίζ. Η άμυνα της Εθνικής πιάστηκε στον ύπνο, η μπάλα έφτασε στον Ρουίζ που έπιασε αδύναμο σουτ και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα. Φέρει ευθύνη και ο Καρνέζης, που βρίσκεται εκτός φάσης.

47′: Πρώτη ευκαιρία με κεφαλιά του Σαμαρά στα χέρια του Νάβας.

46′: Ξεκίνησε το ‘β ημίχρονο. Σε ελληνικά πόδια η μπάλα.

ΗΜΙΧΡΟΝΟ: Στο 0-0 Ελλάδα και Κόστα Ρίκα. Καθόλου ποιοτικό το πρώτο ημίχρονο, λίγες φάσεις και πολλά λάθη από τις δύο ομάδες. Η Ελλάδα στέκεται καλά μέχρι στιγμής στον αγωνισιτκό χώρο έχοντας σημειώσει και την πιο επικίνδυνη φάση για γκολ του ματς με το σουτ του Σαλπιγγίδη. Για να δούμε τι ετοιμάζουν οι διεθνείς μας και ο Σάντος στο 2ο μέρος…

Η φάση του Σάλπι:

36′: ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!! Από σέντρα του Χολέβας ο Σαλπιγγίδης μια ανάσα από το τέρμα στέλνει την μπάλα στο σώμα του Νάβας. Κόρνερ για την Ελλάδα.

35′: Τζάμπα κάρτα πήρε ο Σάμαρης για ένα μαρκάρισμα στο κέντρο του γηπέδου. Τωρα πρέπει να προσέχει. Οι Κοσταρικανοί έχουν ανεβάσει κάπως τις γραμμές τους.

28′: Μακρινό σουτ του Καραγκούνη, ο Νάβας μπλοκάρει την μπάλα.

20′: Αρκετά λάθη στο κέντρο και από τις δύο ομάδες. Η ζέστη δεν επιτρέπει να ανέβει ο ρυθμός του αγώνα. Σκληρά μαρκαρίσματα και παιχνίδι τακτικής μέχρι στιγμής. Η Ελλάδα πρέπει να δείξει μεγαλύτερη συγκέντρωση.

15′: Φάση για την Ελλάδα. Ο Καραγκούνης εκτελεί το κόρνερ, ο Παπασταθόπουλος παίρνει την κεφαλιά αλλά η μπάλα φεύγει άουτ.

1ο’: Χαμηλό σουτ έξω από την περιοχή του Λ. Χριστοδουλόπουλου περνάει άουτ.

8′: Αγχωμένη φαίνεται στα πρώτα λεπτά του αγώνα η Εθνική Ελλάδας. Πολλές λάθος πάσες δημιουργούν ευκαιρίες για την Κόστα Ρίκα οι παίκτες της οποίας είναι ένα κλικ πιο δραστήριοι στο ξεκίνημα.

7′: Επικίνδυνη στιγμή για την Κόστα Ρίκα. Ο Μπολάνιος κάνει το σουτ από πλάγια θέση, η μπάλα πάνω απ’ την εστία του Καρνέζη.

5′: Σουτ για την Κόστα Ρίκα με τον Καμπόα, ο οποίος δεν ανησυχεί τον Καρνέζη.

2′: Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος έκανε την πρώτη επίθεση του αγώνα με σουτ που πέρασε ψηλά άουτ.

1′: Το παιχνίδι ξεκίνησε. Στη σέντρα η Κόστα Ρίκα.

Ακούστηκαν οι εθνικοί ύμνοι των ομάδων. Με τις μπλε εμφανίσεις απόψε η Εθνική Ελλάδας. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Οι εντεκάδες:

ΕΛΛΑΔΑ (Φερνάντο Σάντος): Καρνέζης, Χολέμπας, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Τοροσίδης, Μανιάτης, Καραγκούνης, Σάμαρης, Χριστοδουλόπουλος, Σαλπιγγίδης, Σαμαράς

ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ (Χοσέ Λουίς Πίντο): Νάβας, Ντίας, Γκαμπόα, Γκονζάλες, Ντουάρτε, Ουμάνια, Μπόρχες, Τεχέδα, Μπολάνιος, Ρουίς, Κάμπελ

Αναπληρωματικοί για την Εθνική μας οι: Καπίνο, Γλύκος, Τζαβέλλας, Μόρας, Τζιόλης, Κονέ, Μήτρογλου, Βύντρα, Γκέκας, Φετφατζίδης, Ταχτσίδης, Κατσουράνης

Στον πάγκο για τους Λατινοαμερικάνους οι: Καμπρονέρο, Ακόστα, Μίριε, Μπαράντες, Φράνσις, Γρανάδος, Μπρένες, Μίλερ, Κάλβο, Ουρένια, Κουμπέρο

Το “σχέδιο μάχης” των δυο αντιπάλων:ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΡΕΣΙΦΕ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΓΩΝΑΠάμε για τους “8″! Όλα γίνονται σε αυτό το Μουντιάλ!Όλα έτοιμα για τη μεγάλη ώρα της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου. Σε απευθείας σύνδεση με το Ρεσιφέ της Βραζιλίας η ΝΕΡΙΤ, την Κυριακή 29 Ιουνίου στις 23.00 θα μεταδώσει την αναμέτρηση με την Κόστα Ρίκα. Νωρίτερα, στις 21.00 εκπομπή pre game, στη διάρκεια της οποίας θα μεταδοθεί αποκλειστική συνέντευξη του Τζόε Κάμπελ, του παίκτη της Εθνικής Κόστα Ρίκα που παίζει στον Ολυμπιακό. Στο Στοίχημα, φαβορί παίζεται η Κόστα Ρίκα. Σημειώνεται ότι στην Κόστρα Ρϊκα ζούν μόνιμα περίπου 250 Ελληνες (εκ των οποίων 40 πρώτης γενιάς).Ο Μπέντζαμιν Ουίλιαμς από την Αυστραλία είναι ο «εκλεκτός» της FIFA για να διευθύνει τον αγώνα της Εθνικής Ελλάδας με την Κόστα Ρίκα στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου 2014.

Ο Φερνάντο Σάντος προβληματίζεται αν θα διατηρήσει στη μεσαία γραμμή τον Καραγκούνη ή θα ξεκινήσει με τον Κατσουράνη, ο οποίος εξέτισε την ποινή του. Από εκεί και ύστερα τις υπόλοιπες θέσεις θα καλύψουν οι, Καρνέζης, Τοροσίδης, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Χολέβας, Μανιάτης, Χριστοδουλόπουλος, Σάμαρης, Σαλπιγγίδης και Σαμαράς.Από την πλευρά του, ο Χόρχε Λουίς Πίντο αναμένεται να παρατάξει στον κλασικό σχηματισμό του (4-5-1) τους, Νάβας, Γκαμπόα, Γκονζάλες, Ουμάνα, Μπολάνιος, Ντουάρτε, Τεχέδα, Ντίας, Μπόρχες, Ρουίς και Κάμπελ.

ΕΝΑ ΕΚΑΤ.ΔΟΛΑΡΙΑ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟΤο πριμ πρόκρισης στα νοκ άουτ παιχνίδια για κάθε Εθνική ομάδα από τη FIFA είναι 1 εκατ. δολάρια (περίπου 730.000 ευρώ). Από το ποσό αυτό έχει συμφωνηθεί τα μισά χρήματα να εισπράξουν τα μέλη της ομάδας, ενώ τα υπόλοιπα θα τα καρπωθεί η ΕΠΟ και αναμένεται να τα επενδύσει σε διάφορους σκοπούς, όπως για το νέο προπονητικό κέντρο της Εθνικής.

Την εντεκάδα που ουσιαστικά έπαιξε στο παιχνίδι με την Ακτή Ελεφαντοστού, μετά τα προβλήματα τραυματισμών που εμφανίστηκαν στα πρώτα λεπτά, δείχνει να εμπιστεύεται ο Φερνάντο Σάντος και για το ματς με την Κόστα Ρίκα. Αυτό τουλάχιστον έδειξε στην τελευταία προπόνηση της Εθνικής, πριν την αναχώρηση από το Αρακαζού…

Συγκεκριμένα, ο Πορτογάλος τεχνικός, για τον χώρο του κέντρου προσανατολίζεται να διατηρήσει την τριάδα των Μανιάτη, Καραγκούνη και Σάμαρη, συνδυάζοντας έτσι την εμπειρία του αρχηγού με τα τρεξίματα των δύο συμπαικτών του.

Από εκεί και πέρα, ο Καρνέζης παρά το γεγονός οτι έκανε ατομικό την Παρασκευή, αναμένεται να διατηρήσει την θέση του κάτω από τα δοκάρια, με την τετράδα των Τοροσίδη, Μανωλά, Παπασταθόπουλος και Χολέβα να αποτελεί την οπισθοφυλακή.

Τέλος στην επίθεση, ο Σαμαράς θα παραμείνει στην κορυφή, με τον Χριστοδουλόπουλο αριστερά και τον Σαλπιγγίδη δεξιά.

ΤΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ

Κόστα Ρίκα – ΕλλάδαΑποτέλεσμα (90 λεπτά)1 2.60 X 3.222 3.25ΠρόκρισηΚόστα Ρίκα 1.75Ελλάδα 2.08Γκολ Over/UnderOver 1,5 1.57Under 1,5 2.35

Η “ΚΑΥΤΗ” ΡΕΠΟΡΤΕΡ ΤΗΣ ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ

Η Τζέιλ Μπεραΐμι είναι η ρεπόρτερ από την Κόστα Ρίκα που καλύπτει όλους τους αγώνες της χώρας της. Άσχετα με το πως πάει η ομάδα, η Τζέιλ έχει καταφέρει να προσελκύσει τα βλέμματα των ποδοσφαιριστών, των συναδέλφων της δημοσιογράφων από όλο τον κόσμο και φυσικά των φωτορεπόρτερς. Δικαίως…Πρωταθλήτρια!

Original article: ΕΛΛΑΔΑ – ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ (1-1): Άξιοι… Η Εθνική αποκλείστηκε για ένα πέναλτι.

Keywords
ελλαδα, εθνικη, εμφάνιση, φορα, εθνικη, ποδοσφαιρο, καρνεζης, κατσουρανης, κοντρα, ημιχρονο, παιχνιδι, γκολ, facebook, σαμαρας, ευκαιρια, μπλε, φετφατζίδης, ιουνίου, game, ολυμπιακος, fifa, νοκ, επο, ρεπορτερ, original, Αντωνης Σαμαρας, αλλαγη ωρας, www.facebook.com, Καλή Χρονιά, προσφορες, ολυμπιακοί αγώνες, αλλαγη ωρας 2012, τελος του κοσμου, αλλαγη ωρας 2013, αυστραλια, βραζιλια, επο, κοντρα, παιχνιδια, πιεση, ρυθμος, υμνοι, ωρα, game, αγωνες, ακτη ελεφαντοστου, αμυνα, βρισκεται, βυντρα, γκεκα, γκολ, γεγονος, γκεκας, γινονται, δειτε, δειχνει, διχτυα, ευκαιρια, εμειναν, εμφάνιση, εστια, ευθυνη, ζεστη, υπνο, ημιχρονο, καναπεδες, λαθη, λαθος, μπλε, ρεπορτερ, νοκ, ξεκινημα, ομαδα, ολα για ολα, ουσιαστικα, παιδια, ποδοσφαιρο, προβληματα, σεντρα, συνεχεια, συγχαρητηρια, συγκεντρωση, σωμα, φαουλ, φετφατζίδης, φυσικα, φτανει, φοβερο, φορα, χερι, χαθηκε, ελληνικα, εμφανισεις, fifa, ιουνίου, κονε, κυριακη, λαζαρος, ομαδες, παιχνιδι, ποδια, θεσεις, ξεκινησε, χερια, χολεμπας
Τυχαία Θέματα