Έλεος! Και σεισμός 5,6 Ρίχτερ στις 02.49 βορειοανατολικά της Πάργας

Ο Εγκέλαδος κράτησε ξάγρυπνη την Πάργα και τις γύρω περιοχές. Ο σεισμός μεγέθους 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 02.49 βορειοανατολικά της Πάργας σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, λαχτάρησε τους κατοίκους. Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Θεσπρωτία και την Πρέβεζα όπου ο κόσμος πετάχτηκε έντρομος στον

δρόμο. Επίσης αισθητός έγινε στο Ιωάννινα την ‘Αρτα, την Κέρκυρα και γενικότερα στη ευρύτερη περιοχή.

Έχουν καταρρεύσει κάποια παλιά σπίτια ενώ έχουν υποστεί ζημιές πολλά που κατοικούνται. Επίσης στο επαρχιακό οδικό δίκτυο έχουν προκληθεί κατολισθήσεις και καταπτώσεις βράχων. Περίπου στις 4 τα ξημερώματα αποκαταστάθηκε ο ηλεκτροφωτισμός στην περιοχή.

Το επίκεντρο της δόνησης ήταν 14 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Πάργας και το εστιακό της βάθος μετρήθηκε στα 10 χιλιόμετρα.

Σημειώνουμε πως στις 23.38 της Παρασκευής είχαμε ακόμα έναν σεισμό με το ίδιο επίκεντρο μεγέθους 4,3 Ρίχτερ.

«Είμαστε πάνω στην κορύφωση του φαινομένου. Το παρακολουθούμε και για την ώρα είμαστε επιφυλακτοί», δήλωσε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο Πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, Ευθύμιος Λέκκας, επισημαίνοντας ότι ο σεισμός της Πάργας προήλθε από το γνωστό ρήγμα της Παραμυθιάς.

Ο κ. Λέκκας χαρακτήρισε επίσης ανησυχητικό το γεγονός ότι το φαινόμενο ξεκίνησε από χαμηλά, στα 4,2 Ρίχτερ γύρω στα μεσάνυχτα και έφτασε τα 5,6 Ρίχτερ στις 2:49 τα ξημερώματα

Keywords
Τυχαία Θέματα