Ε. Τουλουπάκη: Ένας αντιεισαγγελέας ζητά ποινική δίωξη, δεύτερος να πάει η υπόθεση στο αρχείο

Διαφωνούν οι δύο αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου για το αν έχει ποινικές ευθύνες η Ελένη Τουλουπάκη, για τους δικονομικούς χειρισμούς της στην έρευνα για τη Novartis. Οι κ.κ. Ζαχαρής και  Σοφουλάκης ολοκλήρωσαν την προκαταρκτική εξέταση και κατέληξαν σε αντίθετες κρίσεις.

Ο πρώτος ζητά την ποινική δίωξη της εισαγγελέως κατά της  Διαφθοράς για το σύνολο των αδικημάτων που είχε δώσει εξηγήσεις ως ύποπτη. Ο δεύτερος ζητά την αρχειοθέτηση της υπόθεσης.Τη λύση
καλείται τώρα να δώσει ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών κ. Βαγγέλης Ιωαννίδης

Ο κ. Ζαχαρής  παραγγέλλει την άσκηση ποινικής δίωξης κρίνοντας ότι υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις σε βάρος της για τα όσα της καταλογίζουν τόσο ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γιάννης Αγγελής όσο και τα πολιτικά πρόσωπα στις μηνυτήριες αναφορές τους, για στημένες καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων και προσπάθεια ενοχοποίησης χωρίς στοιχεία.

Ο κ. Σοφουλάκης τάσσεται υπέρ της αρχειοθέτησης της δικογραφίας για την Ελ.Τουλουπάκη, κρίνοντας ότι ουδέν ποινικά κολάσιμο προέκυψε σε βάρος της.

Στο αρχείο η έρευνα για τους δύο επίκουρους εισαγγελείς

Οι κ.κ. Ζαχαρής και  Σοφουλάκης συμφωνούν ότι για τους επίκουρους  εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς Χρήστο Ντζούρα και Στέλιο Μανώλη οι οποίοι διενεργούν την έρευνα για τη Novartis δεν προκύπτουν ενδείξεις τέλεσης αξιόποινων πράξεων και ζητούν η δικογραφία για αυτούς να αρχειοθετηθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα