Έλενα Αμβροσιάδου-IKOS: Κέρδισε 50.000 λίρες στη δικαστική διαμάχη με τον πρώην σύζυγο και τα δίνει στα παιδικά χωριά SOS

Τέλος έλαβε η πολύχρονη δικαστική διαμάχη της κυρίας Έλενας Αμβροσιάδου, διευθύνουσας συμβούλου του ομίλου IKOS, που δραστηριοποιείται στον τομέα των αμοιβαίων κεφαλαίων υψηλού ρίσκου, με τον εν διαστάσει σύζυγό της, Martin Coward.

Η κ. Αμβροσιάδου είχε ασκήσει διώξη κατά του συζύγου της με την κατηγορία της παραβίασης της ιδιωτικής της ζωής, με το δικαστήριο στο Λονδίνο να επιβάλει τελικά αποζημίωση ύψους 50.000 βρετανικών λιρών, συν τα δικαστικά έξοδα, καθώς και περιοριστική εντολή κατά του τελευταίου.

Η διαμάχη ξεκίνησε το 2010, όταν οι δύο πλευρές έλυναν τις οικογενειακές διαφορές

τους στα ελληνικά δικαστήρια. Τότε ήταν που η κα Αμβροσιάδου προσπάθησε να προστατεύσει την οικογένεια της νομικά, κάνοντας μήνυση κατά του κου Coward, λόγω του ό,τι δημοσιοποίησε επίσημα δικαστικά έγγραφα και προσωπικά στοιχεία στα μέσα ενημέρωσης.

Τον Απρίλιο του 2011, το Εφετείο συμφώνησε πως η δημοσιοποίηση των ιδιωτικών πληροφοριών που περιείχαν τα συγκεκριμένα έγγραφα συνιστούσε παράνομη πράξη.

Εξέδωσε μάλιστα προσωρινή απόφαση περιοριστικής εντολής κατά του κ. Coward. Ο κ. Coward αποδέχτηκε και επισήμως την ευθύνη περί παραβίασης της ιδιωτικής ζωής της συζύγου του, συμφωνώντας στη μονιμοποίηση της περιοριστικής εντολής που είχε εκδώσει το Εφετείο.

Αποδέχτηκε επίσης να καταβάλει το ποσό των 50.000 βρετανικών λιρών ως αποζημίωση. Τα χρήματα αυτά, όπως ανακοίνωσε η κα Αμβροσιάδου, θα τα δώσει στα παιδικά χωριά SOS, ενώ επισήμανε πως: «Πρωταρχικό μου μέλημα ήταν εξαρχής η προστασία της ιδιωτικής μου ζωής και κυρίως εκείνης του υιού μου. Δικαιώθηκα από τη δικαστική απόφαση, η οποία έκρινε παράνομη και αδικαιολόγητη την ενέργεια του κ. Coward να καταφύγει στη δημοσιοποίηση επίσημων δικαστικών εγγράφων, αποτρέποντας παράλληλα τυχόν αντίστοιχες μελλοντικές παραβιάσεις. Είμαι επίσης χαρούμενη που μπορώ να διαθέσω ένα τέτοιο χρηματικό ποσό για τις ανάγκες των Παιδικών Χωριών SOS, ενός οργανισμού που παρέχει ζωτικής σημασίας υποστήριξη σε ορφανά και εγκαταλελειμμένα παιδιά στην Ελλάδα».

Keywords
Τυχαία Θέματα