Ελεγχόμενες πιέσεις στο Χ.Α.

Συνεχίζεται η μεταβλητότητα στο Χρηματιστήριο Αθηνών αυτήν την ώρα, με ορισμένες δεικτοβαρείς μετοχές να αντισταθμίζουν τις επιπτώσεις των ρευστοποιήσεων στους περισσότερους τίτλους, συντηρώντας σε χαμηλά επίπεδα την πτώση του γενικού δείκτη.

Ειδικότερα, στις 14:06, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 0,26% στις 692,68 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται στα 27,8 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 σημειώνει απώλειες 0,32% στις 206,83 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει κέρδη 3% στις 238,91 μονάδες.

Η διαδικασία λήξης των παραγώγων

ολοκληρώθηκε χωρίς να παρατηρηθούν έντονες διακυμάνσεις στο ταμπλό, ενώ πλέον, θυμίζεται, ότι εν όψει της επικείμενης διαδικασίας της ανακεφαλαιοποίησης, το Χ.Α. έχει αποφασίσει τη διαγραφή των Παραγώγων προϊόντων επί των μετοχών των εισηγμένων συστημικών Τραπεζών, που θα συμμετέχουν σε αυτή μέχρι και την ολοκλήρωση της.

Επίσης, η αγορά δείχνει να αντιδρά ψύχραιμα στα διάφορα σενάρια που κυκλοφορούν για τα αποτελέσματα της άσκησης προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων (stress test) των τραπεζών, ενώ ολοκληρώνει σήμερα τη δεύτερη διαδοχική ανοδική εβδομάδα.

Στο μεταξύ σήμερα τα μεσάνυχτα έχουμε την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα μέτρα για την εφαρμογή της συμφωνίας της κυβέρνησης με τους δανειστές, το οποίο και θα αποτελέσει το πρώτο κρας τεστ για τη νέα κυβέρνηση. Η συζήτηση αναμένεται να κινηθεί σε υψηλούς τόνους ιδιαίτερα κατά τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών των κομμάτων της αντιπολίτευσης, τα οποία σύσσωμα έχουν διαμηνύσει ότι δεν πρόκειται να υπερψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο.

Στο ταμπλό τώρα, η Eurobank βρίσκεται στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων, καταγράφοντας απώλειες 4%, ενώ έχουν διακινηθεί στον τίτλο πάνω από 90 εκατ. τεμάχια. Απώλειες 3,15% σημειώνει και η Τιτάν, η Βιοχαλκο είναι στο -2,55%, η Aegean στο -2,48% και η Grivalia στο -2,14%. Απώλειες που ξεπερνούν το 1% καταγράφουν οι Λάμδα, ΟΤΕ, -1,24% ΜΕΤΚΑ, -1,22% Ελλάκτωρ, -1,69% ΓΕΚ Τέρνα -1,69% και Τέρνα Ενεργειακή.

Στον αντίποδα, σταθερά έντονα ανοδικά κινείται η Alpha Bank,+5,19% η οποία αυτήν την ώρα βρίσκεται στο +5,19%, η Εθνική είναι στο +4,55% και τα Ελληνικά Πετρέλαια ΕΛΠΕ+2,21% στο +2,21%. Ήπια ανοδικά κινούνται και οι μετοχές των Jumbo, Μυτιληναίος, +1,01% ΕΧΑΕ +0,58% και ΟΠΑΠ.

Keywords
Τυχαία Θέματα