Ελεύθερος με όρους ο 35χρονος για το φόνο του 52χρονου ρομά – Κίνδυνος βεντέτας

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφήνεται ο 35χρονος άνδρας από το Σολομό Κορινθίας, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία του 52χρονου ρομά. Ο ανακριτής, ενώπιον του οποίου απολογήθηκε σήμερα ο 35χρονος, με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα, έκριναν ότι ο κατηγορούμενος μπορεί να αφεθεί ελεύθερος και να μην προφυλακισθεί. Μεταξύ όμως των όρων που τέθηκαν, είναι η άμεση αποχώρηση του (για τη δική του προστασία) από την Κορινθία.

Βασικό υπερασπιστικό επιχείρημα του 35χρονου είναι ότι το θύμα, μαζί με άλλους είχαν μπει

στην ιδιοκτησία του με σκοπό να κλέψουν, ο ίδιος φοβήθηκε και έτσι πυροβόλησε.

Νωρίτερα, σήμερα, ωστόσο, συγγενείς του θύματος και άλλοι ρομά είχαν συγκεντρωθεί έξω από τα δικαστήρια της Κορίνθου απειλώντας να πάρουν το νόμο στα χέρια τους, πράγμα που είχαν κάνει και τη προχθές, κατά την προσαγωγή του κατηγορούμενου στον εισαγγελέα, όπου του ασκήθηκε η ποινική δίωξη.

«Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο στην περιοχή μας. Έχουμε καθημερινά περιστατικά θρασύτατων κλοπών, μέσα στα σπίτια μας, στις αυλές μας, στα χωράφια μας και στις περιουσίες μας. Δεν αντέχουμε άλλο. Εάν δεν μας προστατέψουν, θα χρειαστεί να ξαναέρθετε σύντομα στο χωριό μας», λένε σε δημοσιογράφους κάτοικοι του χωριού.

Πολλά τα περιστατικά που αναφέρθηκαν αφορούν και σε κλοπές με την απαίτηση καταβολής λύτρων!

Είναι προφανές το τεράστιο και πρωτόγνωρο αίσθημα ανασφάλειας που διακατέχει τους κατοίκους του Σολομού, «αλλά και των Εξαμιλίων και άλλων χωριών κοντά στον καταυλισμό»

Keywords
Τυχαία Θέματα