Ελ Εριάν: Ευρώπη και ΔΝΤ κάνουν λάθος με την Ελλάδα – Το χρέος πρέπει να ελαφρυνθεί

14:38 3/7/2017 - Πηγή: BankWars

Kριτική στην Ε.Ε. και το ΔΝΤ για το ζήτημα του ελληνικού χρέους άσκησε εκ νέου ο Μοχάμεντ Ελ Εριάν, σε άρθρο του στην εφημερίδα «L’ Echo», το οποίο τιτλοφορείται «Πότε θα επιτρέψουμε στην Ελλάδα να βγάλει το κεφάλι από το νερό».


Ο Αμερικανός επενδυτής εξέφρασε την πεποίθηση πως «ένα μεγάλο μέρος της ευρωπαϊκής προσέγγισης αψηφά την οικονομική λογική», εξηγώντας πως αυτό συμβαίνει «για τον απλούστατο λόγο ότι οι

Ευρωπαίοι ηγέτες φοβούνται τις συνέπειες μίας ενδεχόμενης ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους στην εσωτερική πολιτική».

Υπεραμυνόμενος της περαιτέρω ελάφρυνσης του χρέους, επεσήμανε ότι «παρόλο που είναι δύσκολο να διαγράψει κανείς ένα κομμάτι του χρέους, σε ορισμένες περιπτώσεις η άρνηση παραγραφής μέρους του χρέους καθίσταται πιο επιβλαβής από την απαίτηση αποπληρωμής με κάθε κόστος».

Στο ίδιο πλαίσιο, τόνισε ότι «η συμφωνία, στην οποία κατέληξαν Ευρωπαίοι και ΔΝΤ, δεν αποτελεί παρά ένα βραχυπρόθεσμο συμβιβασμό, ο οποίος λαμβάνει υπόψη το πολιτικό χρονοδιάγραμμα».

«Μία νέα προσωρινή λύση δεν αρκεί για να επαναφέρει τη χώρα μεσοπρόθεσμα στον δρόμο της ανάπτυξης και της οικονομικής ανάκαμψης» έσπευσε να προσθέσει, καταλήγοντας.

Keywords
Τυχαία Θέματα