Εκτός στόχων 7 φορείς του Δημοσίου – ΤΧΣ και ΚΕΕΛΠΝΟ, δεν έχουν υποβάλει στοιχεία

16:41 3/1/2014 - Πηγή: BankWars

Επτά φορείς του Δημοσίου παρουσιάζουν απόκλιση από τους στόχους στο εννεάμηνο του 2013 και δύο δεν έχουν υποβάλει στοχοθεσία και 13 είναι εντός στόχων, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών σχετικά με την υλοποίηση των στόχων των νομικών προσώπων, φορέων της Γενικής Κυβέρνησης, ο προϋπολογισμός των οποίων υπερβαίνει τα 20 εκατ. ευρώ.

Οι δύο φορείς που δεν έχουν υποβάλει στοχοθεσία είναι το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και το ΚΕΕΛΠΝΟ,

ο Οργανισμός Κτηματολογίου & Χαρτογράφησης Ελλάδας-ΟΚΧΕ καταργήθηκε τον Ιούνιο του 2013, ενώ το Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και οι Ειδικοί Λογαριασμοί τους τελούν υπό κατάληψη και δεν έχουν αποστείλει ακόμη στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού τους.

Από τους υπόλοιπους 20 φορείς που εξετάζονται, οι 13 βρίσκονται εντός στόχου το εννεάμηνο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, από τους 16 φορείς που βρίσκονταν εντός του στόχου το α’ εξάμηνο του 2013, οι 12 συνεχίζουν να βρίσκονται εντός του στόχου και το εννεάμηνο, τρεις φορείς δεν έχουν αποστείλει στοιχεία λόγω καταλήψεων, ενώ ο ΟΚΑΝΑ παρουσίασε αρνητική απόκλιση σε σχέση με αυτή του πρώτου εξαμήνου.

Ακόμη, το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) είναι εντός του στόχου το εννεάμηνο, ενώ είχε παρουσιάσει για τα δύο πρώτα τρίμηνα του έτους αρνητική απόκλιση.

Επτά φορείς παρουσιάζουν απόκλιση από τους στόχους του εννεαμήνου, εκ των οποίων τέσσερις παρουσιάζουν για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο απόκλιση, ενώ ένας φορέας εξ αυτών, ήτοι το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης, παρουσιάζει μεν απόκλιση, ωστόσο βελτίωσε το αποτέλεσμά του το εννεάμηνο του τρέχοντος έτους σε σχέση με αυτό του πρώτου εξαμήνου.

Τα νομικά πρόσωπα που παρουσιάζουν για τρίτο τρίμηνο απόκλιση από τους στόχους, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, είναι το Πράσινο Ταμείο, το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης & Αυτοδιοίκησης, ο Ειδικός Λογαριασμός του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και η Εθνική Λυρική Σκηνή.

Η απόκλιση που καταγράφεται στο Πράσινο Ταμείο οφείλεται, όπως επισημαίνεται, στο γεγονός ότι τα έσοδα καταγράφουν μείωση το εννεάμηνο σε σχέση με τον στόχο που είχε τεθεί, λόγω της νέας ρύθμισης για τη νομιμοποίηση-τακτοποίηση των αυθαίρετων κτισμάτων, η οποία προβλέπει περισσότερες δόσεις και μειωμένα ποσά προστίμων.

Επίσης, οι αποκλίσεις που εμφανίζονται στον Ειδικό Λογαριασμό του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης αποδίδονται από το υπουργείο στον ετεροχρονισμό των εισροών και εκροών των εκτελούμενων έργων σε σχέση με τους τριμηνιαίους στόχους που είχαν τεθεί.

Τέλος, στο Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης Γενεών (ΑΚΑΓΕ) η απόκλιση που καταγράφεται οφείλεται στην είσπραξη μειωμένων εισφορών από συντάξεις, εξαιτίας μείωσής τους κατά τη διάρκεια του 2013, αλλά και στη μείωση των επιτοκίων καταθέσεων.

Original article: Εκτός στόχων 7 φορείς του Δημοσίου – ΤΧΣ και ΚΕΕΛΠΝΟ, δεν έχουν υποβάλει στοιχεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα