Εκτός Ευρώπης Άρης και ΑΕΚ

Εκτός συνέχειας του Conferance League έμειναν ΑΕΚ και Αρης μόλις από τον 2ο προκριματικό της διοργάνωσης, κάτι που έχει διπλό αντίκτυπο και για τους δύο, αρχικά σε οικονομικό και σε ύστερα σε αυτό του ευρωπαϊκού ranking.

Εάν κατάφερναν να φτάσουν μέχρι τους ομίλους του θεσμού τότε, μαζί με το market pool που αντιστοιχεί στη χώρα μας, θα λάμβαναν μίνιμουμ 5 εκατομμύρια όμως τώρα θα πάρουν μόλις 350.000 ευρώ που αντιστοιχούν στη συγκεκριμένη φάση που συμμετείχαν.

Την ίδια στιγμή

«αποχαιρέτησαν» τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της σεζόν 2021/22 μόλις με 1 νίκη, το πρεστίζ/γόητρό τους δείχνει «καταρρακωμένο» και παράλληλα η Ελλάδα έμεινε μόνο με 2 ομάδες στα Κύπελλα Ευρώπης.

Ο ΑΡΗΣ

Ο Άρης ολοκλήρωσε πρόωρα το ευρωπαϊκό ταξίδι του καθώς το γκολ που δέχθηκε στο τελευταίο λεπτό της παράτασης διαμόρφωσε το τελικό 2-1 κι έστειλε την Αστάνα στον τρίτο προκριματικό γύρο του Conference League.

Οι «κίτρινοι» έφτασαν στο σημείο ισοφάρισης του σκορ (2-0) του πρώτου αγώνα αλλά εκεί δεν είχαν τον τρόπο, ίσως και την τύχη, για το επιπλέον τέρμα που θα τους έστελνε στην επόμενη φάση. Μετά το 2-0 της κανονικής διάρκειας κι ενώ όλα έδειχναν ότι οι δύο ομάδες θα έλυναν τις διαφορές τους στα πέναλτι, στην τελευταία φάση του αγώνα η Αστάνα σκόραρε με τον Μπίτρι και πήρε την πρόκριση.

Η ΑΕΚ

Η ΑΕΚ έμεινε εκτός ευρωπαϊκής συνέχειας από τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa Conference League  καθώς γνώρισε αποκλεισμό – σοκ από την αδύναμη Βελέζ στα πέναλτι με 2-3!

Η Ένωση έχασε πολλές ευκαιρίες κατά τη διάρκεια του ματς και βρήκε τη λύτρωση με το τέρμα του Μάνταλου στο όγδοο λεπτό των καθυστερήσεων για να κάνει το 1-0 και στείλει το ματς στην παράταση (ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα στο Σαράγεβο). Εκεί η κούραση έπαιξε μεγάλο ρόλο, με το ματς να οδηγείται στην ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι και την Ένωση να γνωρίζει τον οδυνηρό αποκλεισμό στη ρώσικη ρουλέτα με 2-3.

Η σειρά των πέναλτι

Γκεοργκίεβιτς: Απέκρουσε ο Στάνκοβιτς
Ανσαριφάρντ: Δοκάρι
Μπραντάο: 0-1
Τζαβέλλας: 1-1
Βεχάντοβιτς: Απέκρουσε ο Στάνκοβιτς
Σάκχοφ: 2-1
Τσιάκοβιτς: 2-2
Λόπες: Απέκρουσε ο Μπογκντάνοβιτς
Σβόρνιτς: 2-3
Αραούχο: Απέκρουσε ο Μπογκντάνοβιτς

ΑΕΚ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Στάνκοβιτς, Μιτάι (69′ Λόπες), Τζαβέλλας, Βράνιες, Μπακάκης (90′ Σβάρνας), Λε Ταλέκ, Σιμάνσκι, Μάνταλος, Τάνκοβιτς (62′ Ανσαριφάρντ), Λιβάι Γκαρσία (80′ Αλμπάνης, 90′ Σάκχοφ), Αραούχο.

Βελέζ (Φέτζα Ντούντιτς): Μπογκντάνοβιτς, Φερέιρα, Ζελίκοβιτς, Ίσιτς (95′ Μπραντάο), Οβτσινα, Χασάνοβιτς, Ράντοβατς (86′ Ζβόνιτς), Πρσες (63′ Βεχάμποβιτς), Τσόσιτς (95′ Όσμιτς), Άντζουσιτς (73′ Τσβιγιάνοβιτς), Ζαΐμοβιτς (73′ Γκεοργκίεβιτς)

Keywords
Τυχαία Θέματα