Τζακ Λιου: Θέλουμε συμφωνία με την Ελλάδα που θα διασφαλίζει τη βιωσιμότητα του χρέους

Με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφανγκ Σόιμπλε, τον υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν και τον Μάριο Ντράγκι συναντήθηκε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιου, στο πλαίσιο της έκτακτης περιοδείας που πραγματοποιεί στην Ευρώπη για την Ελλάδα.

Όπως μεταδίδει το

Reuters, την ανάγκη να υπάρξει μία συμφωνία για την Ελλάδα, η οποία θα διασφαλίζει τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια επαφών του με Γερμανούς και Γάλλους αξιωματούχους.

Ο κ. Λιου υπερθεμάτισε την αναγκαιότητα να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους κατά τη διάρκεια των επικείμενων διαπραγματεύσεων, υποστήριξε αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών, σχολιάζοντας τις σημερινής επαφές του κ. Λιου στην Ευρώπη.

ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Κίνηση που δεν ήταν προγραμματισμένη ανακοινώθηκε από την Ουάσινγκτον και αφορά την Ελλάδα. Ο υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιου επισκέπετεται την Φραγκφούρτη (έδρα της ΕΚΤ), το Βερολίνο και το Παρίσι.

Σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ τονίζεται ότι ο κ. Λιου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι την Τετάρτη στην Φρανκφούρτη.

Την Πέμπτη, ο κ. Λιου θα συναντηθεί με τον Γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο Βερολίνο, ενώ την ίδια μέρα θα επισκεφθεί το Παρίσι, όπου και θα έχει συνάντηση με τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών Μισέλ Σαπέν.

«Στις συναντήσεις του, ο κ. Λιού θα ανταλλάξει απόψεις με τους ομολόγους του για την παγκόσμια οικονομία και θα συζητήσει για την πρόοδο της Ελλάδας μέσα στην Ευρωζώνη», αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου.

Keywords
Αναζητήσεις
εκτακτα νεα
Τυχαία Θέματα