Κρίσιμη συνάντηση Δραγασάκη – Ντράγκι στη Φρανκφούρτη

20:16 4/5/2015 - Πηγή: BankWars

Εκτάκτως θα συναντηθεί ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κ. Γιάννης Δραγασάκης στις 17:30, στη Φρανκφούρτη με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κ. Μάριο Ντράγκι. Στη συνάντηση θα παρευρεθεί και ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Να θυμίσουμε ότι η Αθήνα προειδοποίησε ότι να η ΕΚΤ

δεν άρει τους περιορισμούς σχετικά με τα έντοκα γραμμάτια και δεν υπάρχει μια θετική έκβαση των διαπραγματεύσεων στις επόμενες μέρες, η Ελλάδα μπορεί να καθυστερήσει την αποπληρωμή του δανείου του ΔΝΤ (800 εκατ. Ευρώ στις 12 Μαΐου) .

Ο στόχος των κ.κ. Δραγασάκη και Τσακαλώτου είναι διπλός:

Αφενός να διασφαλίσουν ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα με την άντληση ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών από τον έκτακτο μηχανισμό (ELA), ήτοι ότι δεν θα αυξηθεί αύριο Τετάρτη το ποσοστό απομειώσεως που εφαρμόζει η ΕΚΤ στα ελληνικά ενέχυρα.

Αφετέρου να επιδιώξουν την αύξηση του πλαφόν των 15 δισ. ευρώ που ισχύει σήμερα στις αγορές εντόκων γραμματίων εκ μέρους των ελληνικών τραπεζών, κάτι που θα έδινε βραχυπρόθεσμα ανάσα ρευστότητας στην κυβέρνηση.

Επίσης, στις 09:00 ο Υπουργός Οικονομικών κ. Γιάνης Βαρουφάκης θα συναντηθεί στο Παρίσι, με τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών κ. Μισέλ Σαπέν. Στη συνέχεια θα μεταβεί στις Βρυξέλες όπου θα συναντηθεί στις 14:30 με τον επίτροπο οικονομικών υποθέσεων κ. Πιέρ Μοσχοβισί.

Keywords
Τυχαία Θέματα