Κλείνουν τα εκπαιδευτικά ιδρύματα για 14 ημέρες – Έκτακτα μέτρα την Τετάρτη ο Μητσοτάκης

Αναστολή λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, όλων των βαθμίδων για τις επόμενες 14 ημέρες, αποφασίστηκε για την πρόληψη εξάπλωσης του κοροναϊού, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Αύριο Τετάρτη, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Όπως ανακοίνωσε το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συμμετάσχει στην τηλεδιάσκεψη των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον κορωνοϊό.
Η τηλεδιάσκεψη, στην οποία έχει

καλέσει τους ηγέτες της Ε.Ε. ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Charles Michel, για το συντονισμό σε ευρωπαϊκό επίπεδο προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα του κορωνοϊού, θα πραγματοποιηθεί στις 18:00.

Ο πρωθυπουργός επιστρέφει το βράδυ από την Αυστρία και αύριο θα κάνει ανακοινώσεις για τα μέτρα αποφυγής εξάπλωσης του κορωνοϊού, την προστασία της δημόσιας υγείας και την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών.

Χθες το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε μία σειρά μέτρων για τον περιορισμό των επιπτώσεων στην οικονομία από την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα αποφασίστηκε:

– η αναστολή πληρωμής ΦΠΑ για τέσσερις μήνες σε κλάδους και περιοχές που διακόπτεται η δραστηριότητα με κρατική εντολή για 10 ημέρες

– η αναστολή βεβαιωμένων οφειλών πληρωτέων τέλος Μαρτίου για 4 μήνες

Παράλληλα, έκανε λόγο για αντίστοιχα μέτρα και όσον αφορά στην πληρωμή εισφορών.

Ο υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε «δημιουργία μηχανισμού παρακολούθησης με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία από διάφορες πηγές ώστε να παρεμβαίνουμε έγκαιρα στους κλάδους και τις περιοχές που παρατηρείται σημαντική πτώση της οικονομικής δραστηριότητας».

Τα οικονομικά μέτρα για τον κορονοϊό: Αναστολή πληρωμής ΦΠΑ, οφειλών και δόσεων στην εφορία

Keywords
Τυχαία Θέματα