Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς – Δεν πίστεψε ποτέ …τον κορονοιό

09:08 3/1/2022 - Πηγή: BankWars

Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς μετά την μεγάλη μάχη που έδωσε με τον κορoνοϊό.

Ο Μητροπολίτης είχε βρεθεί θετικός στον κορονοϊό στις 18 Νοεμβρίου και παρέμεινε αρχικά στο σπίτι του. Αν και η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε, ο ίδιος αρνήθηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Ο Μητροπολίτης τελικά εισήχθη στο νοσοκομείο Αγρινίου την 1η Δεκεμβρίου όταν ήδη ήταν πολύ επιβαρυμένη η κατάσταση της υγείας του. Ξημερώματα, στις 2 Δεκεμβρίου μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

Μετά από 25 ημέρες διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Ευαγγελισμού αποσωληνώθηκε και

η κατάσταση του ήταν σταθερή, αλλά παρέμενε κρίσιμη.

Ο 76χρονος Μητροπολίτης είχε υποβληθεί επίσης σε τραχειοστομία, ενώ το οξυγόνο του έχει βελτιωθεί. Ο Μητροπολίτης ήταν ανεμβολίαστος. Ανεμβολίαστη ήταν και η αδερφή του που έφυγε και εκείνη από κορονοϊό, πριν από λίγες ημέρες.

Ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς θεωρείται ένας από τους σφοδρότερους πολέμιους των μέτρων για την πρόληψη του κορονοϊού στους ναούς, τη χρήση μάσκας και τον εμβολιασμό.

Μάλιστα, το Σεπτέμβριο του 2020 είχε προκαλέσει, όταν κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας (8 Σεπτεμβρίου, Ημέρα των Γενεθλίων της Θεοτόκου) είχε πει: “Δεν αφήνει ο Θεός, άνθρωπέ μου, μέσα στο Ναό να μολυνθείς. Δεν μολύνει ο Θεός! Ας το καταλάβουμε…”.

Ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς (κατά κόσμον Κωνσταντίνος Παπαχρήστος) γεννήθηκε στη Σκουτεσιάδα Αγρινίου το 1945.

Αποφοίτησε από το Τμήμα Πολιτικών Επιστημών της Παντείου Σχολής το 1971 και από τη Θεολογική Σχολή Θεσσαλονίκης το 1976.

Χειροτονήθηκε διάκονος και πρεσβύτερος από τον Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας Θεόκλητο το 1974. Υπηρέτησε ως Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας για περισσότερα από 30 χρόνια.

Στις 5 Οκτωβρίου 2005 εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας και η χειροτονία του έγινε στις 8 Οκτωβρίου από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Χριστόδουλο .

Keywords
Τυχαία Θέματα