Εκλογές και τραπεζικές μετοχές – Οι δημοσκοπήσεις και το ταμπλώ

22:48 2/5/2014 - Πηγή: BankWars

Η πορεία των τραπεζικών μετοχών και του Χρηματιστηρίου γενικότερα, θα “σημαδευτεί” από το αποτέλεσμα των εκλογών. Κυβερνητική σταθερότητα σημαίνει άνοδος, αποτέλεσμα μεγάλης διαφοράς υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ ή μεγάλης ενίσχυσης της Χρυσής Αυγής, σημαίνει πτώση. Απλά τα πράγματα.

Όσον

αφορά στις εκλογές: Οι δημοσκοπήσεις, δείχνουν μία τάση. Και την Παρασκευή, από τις τρεις δημοσκπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας, οι δύο δείχνουν πρωτιά της Νέας Δημοκρατίας και η τρίτη σημαντική πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ. Επισήμανση: Καμία από τις τρεις δεν λέει την “πλήρη αλήθεια”. όχι γιατί είναι …πειραγμένες, αλλά γιατί, αν το προσέξετε, η ΑΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΗ ΨΗΦΟΣ κινείται στα όρια του 20% και μάλιστα ανιχνεύεται στις ΝΕΕΣ ΗΛΙΚΙΕΣ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ.

Τι σημαίνει αυτό; Μπορεί πολλά, μπορεί και τίποτα. Το “τίποτα”, θα βγει αν οι ψηφοφόροι αυτοί, είτε στην πλειοψηφία τους δεν θα πάνε να ψηφίσουν, είτε θα κατανεμηθούν τελικά, με μικρές διαφοροποιήσεις, όπως το υπόλοιπο δείγμα. Το ‘πολλά”, θα βγει αν οι ψηφοφ΄’οροι αυτοί, πάνε την Κυριακή των εκλογών …φορτσάτοι και ρίξουν στις κάλπες ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσή Αυγή. Αν συμβεί αυτό, τότε ο ΣΥΡΙΖΑ που σήμερα λένε οι δημοσκοπήσεις πως θα έχει …ντερμπι με τη ΝΔ, θα κερδίσει νίκη μεγάλη, πάνω από 5 μονάδες. Προσοχή λοιπόν!

Όσον αφορά στις τραπεζικές μετοχές: Η εκτίναξη της τιμής της μετοχής της Eurobank την Παρασκευή, δεν είναι “φυσιολογική”. Δε μπορεί νοήμονες, και μάλιστα ξένοι επενδυτές, που μπορούσαν να αγοράσουν στο 0,31 να τρέχουν να αγοράζουν στο 0,483.

Η μετοχή κινήθηκε επιθετικά λόγω της εξαιρετικά χαμηλής διασποράς της. Οι ελεύθερες μετοχές είναι μόλις το 5% επί του συνόλου και μάλιστα, από αυτό το 5%, το 2% το έχει κλειδωμένο η Εθνική. Η μετοχή της Eurobank, όπως και οι μετοχές των τραπεζών γενικότερα, ΘΑ ΚΙΝΗΘΟΥΝ ΑΝΟΔΙΚΑ και θα δώσουν κέρδη ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΑ σε όσους μπαίνουν στα παρόντα επίπεδα, αλλά μεσοπρόθεσμα. Όχι εδώ και τώρα. Προσοχή λοιπόν!

Original article: Εκλογές και τραπεζικές μετοχές – Οι δημοσκοπήσεις και το ταμπλώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα