Έκλεισαν 100 λογαριασμούς πολιτικά εκτεθειμένων προσώπων στην Τράπεζα Κύπρου, Βρετανίας

Στο κλείσιμο 100 λογαριασμών πολιτικά εκτεθειμένων προσώπων, στην πλειοψηφία τους κυπρίων, που ήταν στην Τράπεζα Κύπρου Ηνωμένου Βασιλείου, προχώρησαν οι εποπτικές αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου.

Σύμφωνα με το StockWatch, μετά από ερώτηση που υπέβαλε η βουλευτής του ΑΚΕΛ Ειρήνη Χαραλαμπίδου, κατά πόσον οι εποπτικές αρχές του Ην. Βασιλείου ζήτησαν το κλείσιμο λογαριασμών, ο διοικητής

της κεντρικής τράπεζας Πανίκος Δημητριάδης, επιβεβαίωσε την πληροφορία. Όπως είπε, οι αρχές της Μεγάλης Βρετανίας θεώρησαν υψηλού κινδύνου τους συγκεκριμένους λογαριασμούς.

Η Τράπεζα Κύπρου του Λονδίνου, σημείωσε, προχώρησε στον απαιτούμενο έλεγχο και κατέληξε στο κλείσιμο 100 λογαριασμών. Τα μέλη της επιτροπής θεσμών ζήτησαν τον κατάλογο με τα 100 πρόσωπα που έκλεισαν οι λογαριασμοί τους.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος της Επιτροπής, Δημήτρης Συλλούρης, ανακοίνωσε ότι το θέμα θα τεθεί την ερχόμενη Τρίτη στον Γενικό Εισαγγελέα, ενώ λεπτομέρειες για το θέμα αυτό, περιλαμβανομένων στοιχείων των καταθετών, ζητήθηκαν από τις βρετανικές αρχές και θα κατατεθούν στο Τμήμα Εσωτερικών Προσόδων.

Original article: Έκλεισαν 100 λογαριασμούς πολιτικά εκτεθειμένων προσώπων στην Τράπεζα Κύπρου, Βρετανίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα