Εισαγγελική παρέμβαση για την άγρια κακοποίηση σκύλου στην Αράχωβα

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου προκάλεσε ο άγριος βασανισμός δεσποζόμενου σκύλου στην Αράχωβα, ο οποίος κατέληξε. Ειδικότερα, η αρμόδια για την προστασία των ζώων αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αναστασία Μασούρα διέταξγε κατεπείγουσα έρευνα για τη σύλληψη του δράστη του ιδιαίτερα σκληρού βασανισμού σκύλου στην Αράχωβα,

ζητώντας επίσης άμεση ενημέρωσή της για τις εξελίξεις.

Το περιστατικό έχει κινητοποιήσει ήδη τις αστυνομικές και τις δημοτικές Αρχές της περιοχής, ενώ έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης λόγω της πρωτοφανούς αγριότητας σε βάρος του ζώου, το οποίο κατόρθωσε να επιστρέψει σπίτι του, αλλά δεν επέζησε.

Σύμφωνα με την εκτίμηση της επικεφαλής της Πανελλήνιας Ομάδας για την κακοποίηση των ζώων Μάρθας Πουλτίδου δεν υπάρχει περίπτωση να είναι περαστικός αυτός που το έκανε. «Το ζώο δεν υπάρχει περίπτωση να ακολουθήσει έναν άγνωστο άνθρωπο. Ήξερε τους δράστες… Είμαστε στο ψάξιμο. Δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσουμε να περάσει έτσι αυτό» διεμήνυσε η ίδια νωρίτερα σήμερα Δευτέρα μιλώντας στο MEGA.

«Το σκυλί το πήραν μέσα από την αυλή του σπιτιού μου στη περιοχή Σφαλάκι, το οποίο βρίσκεται πάνω σε έναν λόφο» είχε αναφέρει ο ιδιοκτήτης του, προσθέτοντας: «Ο σκύλος επέστρεψε μόνος του στον χώρο του την επόμενη μέρα, σε άθλια κατάσταση. Είχε αιμορραγία και φαινόταν ότι είχε κακοποιηθεί. Τον είχαν φιμώσει διότι διαπίστωσα ότι το στόμα του ήταν πρησμένο».

Ο ιδιοκτήτης μετέφερε το χάσκι στο κτηνιατρείο της Ιτέας και ο κτηνίατρος που το εξέτασε διαπίστωσε ότι είχε κακοποιηθεί στον πρωκτό του από αιχμηρό αντικείμενο. «Έφερε σοβαρό τραύμα στη περιοχή του πρωκτού από αιχμηρό όργανο» αναφέρεται χαρακτηριστικά στη γνωμάτευση. Ο σκύλος υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση όμως δέκα ώρες αργότερα κατέληξε από ανακοπή. «Τον έφερα στο σπίτι όμως ο κακομοίρης δεν άντεξε και πέθανε» είχε περιγράψει το τραγικό τέλος της ιστορίας ο ιδιοκτήτης του χάσκι.

Keywords
Αναζητήσεις
eisangeliki-paremvasi-gia-tin-agria-kakopoiisi-skylou-stin-arachova.htm
Τυχαία Θέματα