Εισαγγελική παρέμβαση για τα email της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου σε Έλληνες του εξωτερικού

20:26 5/3/2024 - Πηγή: BankWars

Εισαγγελική έρευνα με αφορμή την υπόθεση της αποστολής μηνύματος ηλεκτρονικής αλληλογραφίας από την ευρωβουλευτή Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου σε κατοίκους εξωτερικού, οι οποίοι καταγγέλλουν ότι χορήγησαν τα επίμαχα στοιχεία στο Υπουργείο Εσωτερικών για την επιστολική ψήφο, διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας πρωτοδικών Ανώνης Ελευθεριάνος.

Με εντολή του κ. Ελευθεριάνου ξεκινά ποινική προκαταρκτική έρευνα προκειμένου να διερευνηθεί η υπόθεση. Την έρευνα θα διενεργήσει ο εισαγγελέας Γεώργος Νούλης με τα αδικήματα υπό διερεύνηση να αφορούν παραβίαση της νομοθεσίας για τα προσωπικά δεδομένα

καθώς και παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου.

Ήδη για την υπόθεση έχει ξεκινήσει αυτεπάγγελτη έρευνα η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Στην ανεξάρτητη Αρχή έχουν προσφύγει επίσης ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και η Νέα Αριστερά.

Την ανεξάρτητη Αρχή επισκέφθηκε σήμερα ο πρόεδρος της Κ.Ο. Σωκράτης Φάμελλος. Σε δήλωσή του μετά επισημαίνει, μεταξύ άλλων:

«Ζητήσαμε από την Αρχή, την οποία σεβόμαστε απολύτως ως θεσμό, να επιταχύνει την έρευνα και να δώσει απαντήσεις.

Ζητάμε παράλληλα, να υπάρχουν απαντήσεις από την πολιτική ηγεσία, διότι δεν έχει γίνει ακόμη ανάληψη της πολιτικής ευθύνης για ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα.

Υπάρχει αξιοπιστία στις βάσεις δεδομένων;Ποιος έχει πρόσβαση στα προσωπικά δεδομέναΠοιος τα διαχειρίστηκε και Για ποιο λόγο αυτά αξιοποιήθηκαν για ψηφοθηρικούς σκοπούς;

Πιστεύουμε ότι αντίστοιχες απαντήσεις πρέπει να δώσει και η Δικαιοσύνη. Διότι οι πολίτες πρέπει να έχουν υψηλό αίσθημα Δικαίου για την κοινωνία μας.

Πρέπει να ενισχύεται η Δημοκρατία μας κι όχι συνεχώς να απαξιώνονται οι συνταγματικές προβλέψεις, να απαξιώνονται οι θεσμικές προβλέψεις και να έχουμε σοβαρά προβλήματα στο Κράτος Δικαίου της χώρας μας.

Απαιτούνται απαντήσεις σε πολιτικό επίπεδο.

Απαιτείται ανάληψη πολιτικής ευθύνης.

Απαιτούνται απαντήσεις και από τη Δικαιοσύνη».

Τόσο η ευρωβουλευτής της Ν.Δ. που με τις συνεχείς αντιφάσεις της δεν πείθει κανένα για το πώς απέκτησε πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα χιλιάδων εκλογέων, όσο και η κυβέρνηση έχουν βρεθεί σε δεινή θέση και καλούνται να δώσουν πειστικές απαντήσεις στις δεκάδες επώνυμες καταγγελίες πολιτών αλλά και στα κόμματα που ασκούν σφοδρή κριτική.

Keywords
Αναζητήσεις
eisangeliki-paremvasi-gia-ta-email-tis-annas-misel-asimakopoulou-se-ellines-tou-exoterikou.htm
Τυχαία Θέματα