Εισαγγελέας θα ψάξει τους υπαίτιους για την ταλαιπωρία στην εθνική Αθηνών-Λαμίας

Η απίστευτη ταλαιπωρία που βίωσαν μέσα στο χιονιά το απόγευμα της Παρασκευής οι εγκλωβισμένοι στην εθνική οδό, προκάλεσαν την παρέμβαση του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λαμίας.

Σύμφωνα με την εισαγγελική παραγγελία, εξηγήσεις καλούνται να δώσουν τόσο οι υπεύθυνοι της εταιρείας που έχουν την ευθύνη του αυτοκινητόδρομου Α.Θ.Ε. όσο και ο υπεύθυνος των μηχανημάτων εκχιονισμού.

Οι ουρές στην εθνική οδό μέσα στα χιόνια το απόγευμα της Παρασκευής (22/12) έφτασαν τα 15 χιλιόμετρα και εκατοντάδες οδηγοί με τις οικογένειές τους για ώρες προσπαθούσαν να καταλάβουν πως για ακόμη μια φορά με 5

εκατοστά χιόνι παρέλυσε το εθνικός μας δίκτυο.

Mε ανακοίνωση της η εταιρεία διαχείρισης του αυτοκινητοδρόμου «Νέα Οδός» ζητά συγγνώμη από τους οδηγούς για την ταλαιπωρία και επισημαίνει πως είχε ειδοποιήσει εγκαίρως, μέσω ανάρτησης στην ιστοσελίδα της πως επίκεινται επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.

Παράλληλα εξηγεί πως ενώ η κίνηση ήταν ιδιαίτερα αυξημένη λόγω της εξόδου των Χριστουγέννων η κατάσταση επιδεινώθηκε λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης. Το γεγονός όμως που δημιούργησε το μεγάλο πρόβλημα ήταν πως ταυτόχρονα μεγάλα οχήματα «δίπλωσαν» και στα δύο ρεύματα, με αποτέλεσμα η Τροχαία να διατάξει την διακοπή της κυκλοφορίας, προκειμένου να τα απομακρύνει από το οδόστρωμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα