Ειδήσεις που ενδιαφέρουν…

Ιστορική μέρα για την ΕΕ..καθώς εννέα μήνες μετά το δημοψήφισμα, το Ηνωμένο Βασίλειο ξεκίνησε επίσημα

σήμερα την ιστορική διαδικασία της εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ενωση μετά από 44 ολόκληρα χρόνια.

Όσον αφορά την Ελλάδα…το εύρος των συνεπειών του Brexit θα εξαρτηθεί από την έκβαση των διαπραγματεύσεων και σε κάθε περίπτωση, η ευρωπαϊκή επιχειρηματική κοινότητα, οφείλει να ενώσει τις δυνάμεις της για

να αντιμετωπίσει τους κινδύνους υπογραμμίζει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ Κ. Μίχαλος.

Αποτελεί συνήθεια πλέον…η Ελλάδα είναι πρώτο θέμα στην προσωρινή ατζέντα της σύνοδο του άτυπου Eurogroup της 7ης Απριλίου που θα λάβει χώρα στην Μάλτα.

Ηλεκτρική ενέργεια από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία …καθώς στη διάθεση ιδιωτών και επιχειρήσεων για αγορά ηλεκτρικού ρεύματος θα βρίσκονται από τις 24 Απριλίου τα Ελληνικά Ταχυδρομεία που στοχεύουν να καταστούν ο «νούμερο ένα» εναλλακτικός πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας, εκμεταλλευόμενα το πανελλαδικό δίκτυο καταστημάτων τους

Θα γίνει και αυτό…καθώς έχει ξεκινήσει η ανάπτυξη τεχνολογίας που θα συνδέει τον ανθρώπινο εγκέφαλο με τους υπολογιστές! Η τεχνική αυτή θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τη βελτίωση της μνήμης μας ή για να παράσχει στον άνθρωπο επιπρόσθετη τεχνητή νοημοσύνη.

Την ιδια στιγμή οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ελλάδα τείνουν να μην αξιοποιούν τα πλεονεκτήματα οικονομικής απόδοσης και εταιρικής κοινωνικής ευθύνης (CSR) που προσφέρει η τεχνολογία, όπως προκύπτει από έρευνα της Epson που πραγματοποιήθηκε ανάμεσα σε 100 υπαλλήλους ΜμΕ, στο διάστημα Οκτωβρίου 2016-Ιανουαρίου 2017.

Επιστροφή στην κερδοφορία το 2016 για την Eurobank καταγράφοντας σημαντικές λειτουργικές επιδόσεις. Τα κέρδη διαμορφώθηκαν σε 230 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 1,2 δις ευρώ το 2015. Ακολουθούν αύριο και μεθαύριο τα αποτελέσματα των άλλων τραπεζών.

Εκρηκτικές διαστάσεις λαμβάνει ο παράνομος τζόγος στην Ελλάδα..και υπολογίζεται στα 6 δισ. ευρώ και όσον αφορά το κομμάτι των VLTs (φρουτάκια) περισσότερα από 1,3 δισ. είναι τα (ακαθάριστα) έσοδα των παράνομων, από τα οποία το κράτος δεν εισπράττει ούτε ένα ευρώ.

Τον βυθό και το υποθαλάσσια ηφαίστεια της Σαντορίνης και του Κολούμπου…. μελετά το ερευνητικό σκάφος “RV Poseidon” του γερμανικού Κέντρου Ωκεανογραφικών Ερευνών GEOMAR Helmholtz Centre for Ocean Research του Κιέλου, μαζί με το Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Keywords
Τυχαία Θέματα