“Εγώ έχω την αδήλωτη off shore στην Κύπρο” παραδέχεται ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Παύλος Χαικάλης

Λάκη Λαζόπουλε, τά’ μαθες τα νέα; Ο μέχρι πρότινος υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων και βουλευτής των ΑΝΕΛ Παύλος Χαϊκάλης, παραδέχθηκε ότι έχει φτιάξει εταιρεία στην Κύπρο, υποστηρίζοντας ότι «δεν είναι off shore με την τυπική έννοια του όρου».

Οπως είπε στο Mega, την ίδρυσε στην Κύπρο προκειμένου να διασφαλιστούν

τα πνευματικά δικαιώματα (θεατρικά και άλλα) κατά τις επαγγελματικές του υποχρεώσεις στην Μεγαλόνησο.

Ο ηθοποιός υποστήριξε ότι δεν είχε κέρδη από αυτή, και γι’ αυτό δεν τη δήλωσε στο Πόθεν Έσχες του.

«Δεν πρόκειται για off-shore εταιρία, αλλά μία εταιρία που διασφαλίζει τα πνευματικά μου δικαιώματα για κινηματογραφικές και θεατρικές εργασίες που παίζονταν στην Κύπρο, όταν ασκούσα το επάγγελμα του ηθοποιού. Δεν υπάρχουν αδήλωτα εισοδήματα από αυτήν την εταιρία, η οποία ουσιαστικά από το 2011 είναι ανενεργή» είπε χαρακτηριστικά.

Οπως είπε ο ίδιος δεν την έχει δηλώσει, επειδή δεν υπάρχουν εισοδήματα .

TO ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ποιός υπουργός έχει offshore εταιρεία; Την υπόθεση επαναφέρει στο προσκήνιο ο βουλευτής της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης με νέα του ερώτηση προς τον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους για θέματα Διαφάνειας υπουργούς που υπογρτάφεται και από άλλους 17 βουλευτές. Μέγα ερώτημα είναι γιατό ο κ. Αυγενάκης επιλέγει να κοινοποιήσει την ερώτησή του και στον υπουργό για θέματα Κοινωνικών Ασφαλίσεων Παύλο Χαϊκάλη….

…”Όσον αφορά στη συμμετοχή μέλους της Κυβέρνησης σε offshore εταιρεία, λένε οι βουλευτές, είναι σαφής η νομοθετική διάταξη (άρθρο 6 του ν. 3849/2010) η οποία απαγορεύει τέτοια συμμετοχή. Συγκεκριμένα ορίζεται ότι «…απαγορεύεται να συμμετέχουν είτε οι ίδιοι είτε με παρένθετα πρόσωπα στο κεφάλαιο ή στη διοίκηση εξωχώριων εταιρειών. 2. Η κατά παράβαση της παραγράφου 1 άμεση ή έμμεση συμμετοχή σε εξωχώρια εταιρεία τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον δύο ετών και με χρηματική ποινή από 10.000 ευρώ έως 500.000 ευρώ».

Ωστόσο σας παραθέτουμε επιπλέον στοιχεία, ώστε να διευκολύνουμε αυτή την ώρα το έργο σας. Την 10η Απριλίου 2008, ιδρύθηκε η offshore εταιρεία METROFIN LIMITED, «ιδιωτική εταιρεία περιορισμένης ευθύνης δια μετόχων», με μετοχικό κεφάλαιο 1.000 ευρώ διαιρεμένο σε χίλιες μετοχές αξίας 1 ευρώ εκάστη, η οποία παραμένει ενεργή μέχρι και σήμερα, με έδρα την Κύπρο, με διεύθυνση αλληλογραφία «Παμπορίδης και Συνεργάτες, Λεωφόρος Διγενή Ακρίτα 45-47, Κτήριο Παμπορίδη, 4ος όροφος». Οι σκοποί της εταιρείας όπως περιγράφονται στο καταστατικό είναι μεταξύ άλλων παροχής υπηρεσιών, εμπορικοί κ.α., σε περιοχές που δεν υπάγονται σε δασμούς.

Είναι απολύτως αναγκαίο τόσο για τη θωράκιση της δημοκρατίας και των πολιτικών θεσμών όσο και για την ύπαρξη του αισθήματος δικαίου, ισότητας και ισονομίας, να υπάρξει πλήρης διαφάνεια και σαφής βούληση, με πράξεις, για την καταπολέμηση της διαφθοράς, η οποία αποτελεί προτεραιότητα όλων μας.

Keywords
Τυχαία Θέματα