Εγνατία – Τραγωδία: Η κατασκευαστική εταιρεία και η αστυνομία δεν έκαναν αυτό που έπρεπε!

UPD:

Εγγραφο-ντοκουμένο εκθέτει και φωτογραφίζει την αστυνομία και την ανάδοχο εταιρεία των έργων για το δυστύχημα στην Εγνατία Οδό. Δύο ημέρες έχουν περάσει από την αιματηρή καραμπόλα που στοίχισε τη ζωή σε πέντε ανθρώπους στην Εγνατία Οδό και ακόμα δεν έχουν αποδοθεί ευθύνες για το τραγικό συμβάν, ωστόσο στο φως της δημοσιότητας ήρθε έγγραφο, από το οποίο προκύπτει ότι η εντολή του αστυνομικού διευθυντή Ημαθίας ήταν να κλείσει ο δρόμος στο

σημείο του δυστυχήματος μόνο για 10 λεπτά.

Συγκεκριμένα η άδεια που είχε η εταιρεία από την Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας ήταν να κλείσει ο δρόμος από τις 09.30 μέχρι τις 09.40. Η εντολή δεν τηρήθηκε ούτε από την αστυνομία, ούτε από την εταιρεία που έκανε τις εργασίες, αφού η μοιραία νταλίκα παρέσυρε τα αυτοκίνητα και σκόρπισε το θάνατο 50 λεπτά αργότερα από την ώρα που προβλεπόταν ότι θα είχαν ολοκληρωθεί οι εργασίες.

Και εδώ προκύπτουν τα πρώτα ερωτήματα. Γιατί η εταιρεία αφού είχα συγκεκριμένο χρονικό περιθώριο για την εκτέλεση των έργων, το παραβίασε και δεν ενημέρωσε. Ή αν ενημέρωσε τις Αρχές ποιος έδωσε άδεια για παράταση στο χρόνο των εργασιών. Γιατί οι αστυνομικοί που ήταν στο σημείο για να ρυθμίζουν την κυκλοφορία δεν σταμάτησαν την εκτέλεση των εργασιών, ώστε να δοθεί στην κυκλοφορία και πάλι η Εγνατία Οδός και δεν ακολούθησαν την εντολή του αστυνομικού διευθυντή.

ΧΘΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΑΜΕ:

Εγνατία Οδός ΑΕ: Δεν φταίει σε τίποτα για τους 5 νεκρούς; Θα τη βγάλει με…Συλλυπητήρια;

Εκτός από τα συλλυπητήρια για τον θάνατο πέντε ανθρώπων στην Εγνατία οδό, η εταιρεία, έχει να πει τίποτα για την ταμπακιέρα;

1.Γιατί δεν υπήρχε σήμανση εκ μέρους της Εγνατίας Οδού, με βανάκια που φέρουν προειδοποιητικά φώτα και κορίνες;

2. Ο εργολάβος, ποια μέτρα είχε πάρει για την εκτέλεση του έργου;

3. Γιατί η Εγνατία Οδός, η Τροχαία και ο εργολάβος δεν έκαναν εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων, στον παράπλευρο δρόμο, εφόσον γνώριζαν ότι θα είχαν ολική διακοπή της κυκλοφορίας για την επισκευή;

4. Γιατί η Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (ΛΕΑ) δεν ήταν ελεύθερη από τα ΙΧ, ώστε να υπάρχει διέξοδος διαφυγής για το φορτηγό με το πρόβλημα της υπερθέρμανσης των φρένων;

ΤΑ …ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ

Από την «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» ανακοινώνεται ότι, την Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 10:30 πμ, στο τμήμα Α/Κ Βέροιας – Α/Κ Κουλούρας της Εγνατίας Οδού, στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη, συνέβη πολύνεκρο δυστύχημα, όταν φορτηγό αυτοκίνητο προσέκρουσε σε προπορευόμενα οχήματα, τα οποία ήταν ακινητοποιημένα στον δρόμο, λόγω εκτέλεσης εργασιών από τη Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε (σύμφωνα με απόφαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ημαθίας), με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό πέντε (5) ανθρώπων και τον τραυματισμό πολλών άλλων.

Η Διοίκηση και το προσωπικό της «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» εκφράζουν τη θλίψη τους για το τραγικό συμβάν και θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων.

Οι συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη το δυστύχημα διερευνώνται από τις αρμόδιες Αρχές της ΕΛ.ΑΣ., με τις οποίες υπάρχει συνεχής συνεργασία για την παροχή των απαραίτητων στοιχείων.

Με τον άριστο συντονισμό όλων των Υπηρεσιών (Τροχαία, ΕΚΑΒ, Πυροσβεστική Υπηρεσία, Ανάδοχος Λειτουργίας και Συντήρησης της Εγνατίας Οδού) η Οδός δόθηκε με ασφάλεια στην κυκλοφορία στις 22:30 το ίδιο βράδυ.

Επισημαίνεται ότι είναι απαραίτητο όλοι οι οδηγοί να διατηρούν αυξημένη προσοχή, να τηρούν τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας και να διενεργούν τους απαραίτητους τεχνικούς ελέγχους των οχημάτων, ώστε να μην παρουσιαστούν παρόμοια ατυχήματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα