Εγκυμοσύνη γιοκ για τις γυναίκες που πίνουν κρασί…


Η κατανάλωση από τις γυναίκες ακόμη και τριών μικρών ποτηριών κρασί εβδομαδιαίως μπορεί να μειώσει κατά 2/3 τις πιθανότητες επίτευξης εγκυμοσύνης, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Η έρευνα που παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια του ετήσιου συνεδρίου της Αμερικανικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής στη Βοστώνη, έδειξε ότι ακόμη και η μικρή κατανάλωση αλκοόλ από τις γυναίκες τους μήνες πριν την υποβολή τους σε θεραπεία για την αντιμετώπιση της υπογονιμότητας μπορεί να έχει αρνητική επίδραση στην δυνατότητα σύλληψης.

Όπως

αποδείχθηκε μετά από έρευνα σε ζευγάρια που είχαν ήδη στο ιστορικό τους περί τις τρεις αποτυχημένες προσπάθειες εγκυμοσύνης, οι γυναίκες που απείχαν από το αλκοόλ είχαν 90% πιθανότητες να καταφέρουν να μείνουν έγκυες σε διάστημα τριών ετών. Την ίδια στιγμή, όμως, εκείνες που έπιναν μόλις τρία μικρά ποτήρια κρασί κατά μέσο όρο την εβδομάδα είχαν μόνο 30% πιθανότητες επιτυχούς σύλληψης.

Επίσης, ακόμη και οι γυναίκες που κατανάλωναν μόνο ένα ή δύο ποτήρια κρασί εβδομαδιαία -μέσα δηλαδή στα ασφαλή όρια που τίθενται από τους αρμόδιους οργανισμούς- έβαζαν σε σοβαρό κίνδυνο τη γονιμότητά τους. Συγκεκριμένα, τα ποσοστά επίτευξης εγκυμοσύνης ήταν της τάξεως του 66%.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι τα ίδια μοτίβα φαίνεται να ισχύουν και για τα ζευγάρια που προσπαθούν να συλλάβουν με φυσικό τρόπο.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα