Εγκλημα στα Γρεβενά: Ο μητροκτόνος είχε σκοτώσει και τη γιαγιά του το 1993!

Απίστευτη τροπή έχει πάρει η υπόθεση του εγκλήματος στο ορεινό χωριό Κοσμάτι στα ακριτικά Γρεβενά με θύμα μια 85χρονη, την οποία φέρεται ότι έπνιξε με τα χέρια του ο ίδιος της ο γιος.

Όπως αποκαλύπτεται, ο 60χρονος μητροκτόνος, ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, είχε δολοφονήσει με τον ίδιο τρόπο και τη γιαγιά του το 1993!

Η δολοφονία αποκαλύφθηκε από τον ιδιοκτήτη του γραφείου τελετών στα Γρεβενά, στο οποίο απευθύνθηκε ο 60χρονος την Τρίτη για να αναλάβει την κηδεία

της μητέρας του, την οποία -όπως είπε- είχε βρει νεκρή στο κρεβάτι της. Όμως η περίεργη σπουδή που έδειξε ζητώντας να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες για την ταφή, κίνησε υποψίες στον τελετάρχη που ενημέρωσε την Ασφάλεια.

Τότε άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι της υπόθεσης, καθώς ένας αστυνομικός θυμήθηκε ότι ο γιος της θανούσης είχε σκοτώσει την ηλικιωμένη γιαγιά του πριν από 28 χρόνια στο ίδιο χωριό, όταν και ο ίδιος ήταν 32 χρόνων!

Σημειώνεται ότι για το πρώτο έγκλημα ο 60χρονος είχε καταδικαστεί και φυλακιστεί, όμως αποφυλακίστηκε -άγνωστο μέχρι στιγμής πότε-, ενώ έκτοτε νοσηλεύτηκε και σε ψυχιατρικές δομές λόγω των προβλημάτων που αντιμετώπιζε.

Στη συνέχεια η Ασφάλεια ενημέρωσε τον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Γρεβενών, εκείνος έδωσε εντολή να γίνει νεκροτομή στη σορό της 85χρονης και ο ιατροδικαστής στη Θεσσαλονίκη διαπίστωσε ότι η ηλικιωμένη είχε πέσει θύμα εγκληματικής ενέργειας το βράδυ της Τρίτης, καθώς ο θάνατός της είχε επέλθει από ασφυξία, πιθανότατα με κάποιο μαξιλάρι που έφραξε τις αναπνευστικές οδούς! Αμέσως ενημερώθηκε ο εισαγγελέας και διέταξε τη σύλληψη του γιου του θύματος. Οι άνδρες της Ασφάλειας τον αναζήτησαν στο σπίτι του, αλλά δεν τον βρήκαν κι έτσι «χτένισαν» επί ώρες την ευρύτερη περιοχή, ώσπου τελικά εντόπισαν τον 60χρονο το μεσημέρι της Τετάρτης.

Ο μητροκτόνος συνελήφθη και κρατείται στην Ασφάλεια, όπου σχηματίζεται σε βάρος του δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση και σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Γρεβενών. Πάντως, θεωρείται βέβαιο ότι θα διαταχθεί και πάλι η εξέτασή του από ψυχίατρο που θα κρίνει αν είναι σε θέση να προφυλακιστεί ή αν πρέπει να εγκλειστεί σε ίδρυμα λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζει.

Keywords
Τυχαία Θέματα