Εγχώριοι και ξένοι παίκτες τοποθετούνται στο 40άρη

Μπορεί τα βαριά χαρτιά να αποτελούν το βασικό πόλο έλξης των μεγάλων ξένων επενδυτικών funds και των επιχειρηματικών ομίλων, η Περιφέρεια να έχει τη δική της μαγεία και το ανάλογο ρίσκο που ιντριγκάρει traders και «παίκτες», ωστόσο, ουδείς μπορεί να ισχυριστεί ότι αυτό το γκρουπ μετοχών που στη «Λ. Αθηνών» ονομάζεται ευρύτερη μεσαία κεφαλαιοποίηση αποτελεί απλά μια… μέση λύση ή επιλογή.

Αντιθέτως, αρκετά χαρτιά της «μεσαίας» αποτελούν μια αξιόπιστη τοποθέτηση για ξένους

και εγχώριους επενδυτές, πολλά εξ αυτών έχουν προοπτική, story, αποτελούν ισχυρό brand name και «παίκτη» στον κλάδο τους. Κι αυτή την εκτίμηση δεν την έχει δημιουργήσει η αγορά αυθαίρετα από μόνη της, αλλά έχουν παίξει το δικό τους ρόλο και κάποιες παράμετροι, όχι μόνο επιχειρηματικής φύσης, αλλά και χρηματιστηριακής.
Οπως η σταδιακή αύξηση της θέσης των ξένων στο «40άρη», αλλά και οι συντονισμένες αγορές μετοχών. Και σίγουρα, το ενδιαφέρον που έχουν δείξει οίκοι, όπως η Deutsche Bank, η UBS, η Morgan, η Merrill, για εταιρείες της μεσαίας κεφαλαιοποίησης μόνο τυχαία δεν πρέπει να θεωρηθεί. Είτε λειτουργούν για λογαριασμό πελατών τους είτε για ιδία χρήση, οι στενές σχέσεις τους με εγχώριες εισηγμένες, τα road shows που διοργανώνουν και που αναμένεται να ξαναρχίσουν από το επόμενο διάστημα ή η παρουσία τους σε μετοχολόγια, μόνο ασήμαντη δεν είναι.

Σημειώστε δε ότι πολλά από τα χαρτιά της μεσαίας και ενδεχομένως κάποιες από τις τιμές είναι ελκυστικές, για όσους έχουν οικονομική δυνατότητα και αντοχές.

Διακριτικές εντολές από αγοραστές

Η αγαπημένη, λοιπόν, μεσαία των αναλυτών, τις τελευταίες ημέρες έδωσε «σήματα» ότι επιχειρεί να επανακάμψει. Τα νερά, τα τρόφιμα, οι κατασκευές, τα μέταλλα, τα ξενοδοχεία ή τα ακίνητα και το εμπόριο και οι λοιπές δυνάμεις της εν λόγω χρηματιστηριακής βαθμίδας άρχισαν σιγά σιγά να ξεπερνούν το σοκ και να ανεβάζουν εκ νέου στροφές, έστω κι αν προς το παρόν οι κινήσεις και τα πονταρίσματα των αγοραστών χαρακτηρίζονται από μια σχετική διακριτικότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα