Ευτυχία Κασελάκη (EY Ελλάδος): Εξαιρετικής σημασίας η συμμετοχή νεότερων μελών μιας οικογένειας στο Διοικητικό Συμβούλιο της οικογενειακής επιχείρησης

Στο 3rd Family Business Conference, στην Θεσσαλονίκη, στο ξενοδοχείο “THE MET”, η κ. Ευτυχία Κασελάκη, Εταίρος, Συμβουλευτικές Υπηρεσίες και Συμβουλευτικές Υπηρεσίες Ανθρώπινου Δυναμικού, Επικεφαλής Ιδιωτικού Τομέα της ΕΥ Ελλάδος, στην ομιλία της, αναφερόμενη σε στοιχεία από την πρόσφατη έρευνα της εταιρείας Family Business Index,

σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι στις 500 μεγάλες οικογενειακές επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο δείκτη παγκοσμίως, το 20% αυτών, έχει κάποιο νεαρότερο μέλος της οικογένειας, το οποίο είναι σε ηλικία γύρω στα 40 ή και νεότερο τουλάχιστον σε επίπεδο Διοικητικού Συμβουλίου. Αυτό έχει εξαιρετική σημασία για τις επιχειρήσεις και επιδιώκεται, γιατί η νέα γενιά έχει και ευαισθησίες βιώσιμης ανάπτυξης και μπορεί να καταλάβει και να επιτύχει τον ψηφιακό μετασχηματισμό που είναι το ζητούμενο του εκσυγχρονισμού των επιχειρήσεων, αλλά και να καταλάβει και να οσμωθεί καλύτερα για το ποιες είναι οι ραγδαία μεταβαλλόμενες ανάγκες των πελατών και του προσωπικού των εταιριών.

Ενώ αναφέρθηκε και στις τρεις κύριες περιοχής εστίασης των οικογενειακών επιχειρήσεων παγκοσμίως, μετά την πανδημία, οι οποίες είναι:
1. Η διακυβέρνηση, η στρατηγική και η λειτουργία (operations),
2. η διατήρηση της φήμης και της ανθεκτικότητάς τους και
3. η συνεχής διεθνής επέκταση.

Στη συνέχεια, στην ενότητα Διασχίζοντας τα σύνορα: προκλήσεις & ευκαιρίες για τις οικογενειακές επιχειρήσεις ο κ. Νίκος Μπρης, Director, Επικεφαλής Τμήματος Συμβούλων Εταιρικής Στρατηγικής και Συναλλαγών της EY Ελλάδος στο γραφείο της Θεσσαλονίκης, κατά την εισαγωγή του, στάθηκε στην ανάγκη της ενίσχυσης της εξωστρέφειας και της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών οικογενειακών επιχειρήσεων. Ο κ. Μπρης τόνισε ότι παρά τη διαχρονικά χαμηλή ανταγωνιστικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων πέρα από τα ελληνικά σύνορα, τα τελευταία χρόνια αρκετές έχουν επιτύχει εντυπωσιακή ανάπτυξη με όπλο τις εξαγωγές. Για να πάνε στο επόμενο στάδιο, σύμφωνα με τον κ. Μπρη, οι ελληνικές επιχειρήσεις θα πρέπει να επικεντρωθούν στον μετασχηματισμό του επιχειρηματικού τους μοντέλου, εστιάζοντας και σε ζητήματα περιβάλλοντος, κοινωνίας και διακυβέρνησης, καθώς και στη μεγέθυνσή τους για την ανάπτυξη οικονομιών κλίμακας – κινήσεις που θα τους επιτρέψουν να ανταγωνιστούν παγκοσμίως και να πρωταγωνιστήσουν σε μία μεταβαλλόμενη παγκόσμια αγορά.

Το 3rd Family Business Conference τελεί υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ), του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Λιανικής  Πωλήσεως Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ), του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου και του Ινστιτούτου Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (CRI), ενώ αποκλειστικοί χρυσοί χορηγοί του είναι η Alpha Bank και η EY Ελλάδος.

Το Συνέδριο διοργανώνεται από την Palladian Conferences για τρίτη συνεχή χρονιά, είναι το πρώτο της σειράς  “3rd Family Business Conference – Towards a sustainable future” και ασχολείται με τις οικογενειακές επιχειρήσεις και τα ζητήματα που αφορούν στην οργάνωση και διαχείρισή τους.

Χορηγοί Επικοινωνίας του Συνεδρίου (αλφαβητικά): Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, Bankwars.gr, BnB Daily, Euro2day.gr, FnB Daily, Grtimes.gr, Insider.gr, Mikrometoxos.gr, Mononews.gr, Theceo.gr.

Σημειώνεται ότι το Συνέδριο πραγματοποιείται σε υβριδική μορφή, με αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα και περιορισμένο αριθμό προσκεκλημένων.

Keywords
Τυχαία Θέματα