Ευθεία επίθεση Ερντογάν “φωτογραφίζει” το Καστελόριζο – Νέες απειλές με…στρατό

21:31 7/9/2020 - Πηγή: BankWars

“Όταν σπάσαμε τα παιχνίδια εκείνων που προσπάθησαν να φυλακίσουν μια χώρα με 780 χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα γης από ένα νησί 10 τ.χλμ., στις ακτές της στην Ανατολική Μεσόγειο, δεν βρήκαμε κανέναν στο πλευρό μας”, είπε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά την ολοκλήρωση της προγραμματισμένης συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, στην ατζέντα του οποίου βρισκόταν φυσικά και η κατάσταση στην αν. Μεσόγειο.

Λέγοντας ότι για την ασφάλεια των συνόρων της και ως προς το ζήτημα των δικαιωμάτων στην ανατολική Μεσόγειο, η

Τουρκία θα είναι σταθερή μέχρι το τέλος και θα συνεχίσει να παρακολουθεί ενεργά την πολιτική που εκτυλίσσεται ο Ερντογάν, συνέχισε ως εξής:

“Σε αυτούς που αντί να κάθονται στο τραπέζι μαζί μας, αγωνίζονται με τις διαλυμένες στρατιωτικές τους δυνάμεις, αφήνω την ιστορία στην άκρη και τους λέω να εξετάσουν τουλάχιστον το διπλωματικό έργο και τις στρατιωτικές επιχειρήσεις μας τα τελευταία 4 χρόνια. Διαθέτουμε την υποδομή και τη βούληση να εμπλέξουμε αποτελεσματικά κάθε μηχανισμό, από τη διπλωματία έως τη στρατιωτική εξουσία, όταν είναι απαραίτητο για να προστατεύσουμε την ανεξαρτησία και το μέλλον μας, γι’ αυτό και μας υπολογίζουν τόσο”, είπε ο Ερντογάν.

“Όσοι προσπαθούν να δημιουργήσουν τετελεσμένα γεγονότα στην Μεσόγειο και το Αιγαίο χωρίς να μάθουν τα μαθήματά τους από την ιστορία, θα πρέπει να αποδεχτούν την αλήθεια αργά ή γρήγορα. Ελπίζω ότι δεν θα πληρώσουν πολύ βαρύ τίμημα” δήλωσε.

Μπαχτσελί: Η Ελλάδα διεκδικεί δικαιώματα μέχρι τις παραλίες μας – Παρακμιακές χώρες Ελλάδα-Γαλλία!

“Παρά την αυξανόμενη ένταση και τις παρενοχλήσεις, η αποφασιστικότητα της Τουρκίας δεσμεύεται στην υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Τουρκίας και η περιφρούρηση της εθνικής ασφάλειας” αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο πολιτικός σύντροφος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πρόεδρος του Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος (ΜΗΡ) και ηγέτης των Γκρίζων Λύκων, Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Ξεκινώντας θέλοντας να σβήσει τις όποιες υπόνοιες πιθανώς να κυκλοφορούν στην Τουρκία, σχετικά με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, δήλωσε ότι αυτές θα γίνουν κανονικά το 2023. Στη συνέχεια σε όλη του τη δήλωση ασχολείται με την Ελλάδα, το ΝΑΤΟ και τη Γαλλία.

Αρχικά διατρανώνει ότι “δεν προβλέπεται η παραμικρή πιθανότητα χαλάρωσης και παραχώρησης”, ενώ στη συνέχεια επιτίθεται στην Ελλάδα για το γεγονός ότι υπογράφει αμυντική συμφωνία με τη Γαλλία και τονίζει ότι πλέον δημιουργείται ένας “νέος ενθουσιασμός που βασίζεται στο παρελθόν και διακατέχει αυτές τις δύο παρακμιακές χώρες” ταΐζοντας κι άλλο την τουρκική κοινή γνώμη με προπαγάνδα, λέγοντας ότι η Ελλάδα διεκδικεί ύδατα και εδάφη μέχρι τις τουρκικές ακτές: “Πρέπει να είναι γνωστό ότι είναι μια πολύ προφανής γλώσσα του πολέμου, το ότι η Ελλάδα διεκδικεί σχεδόν τις παραλίες μας”!

Ολοκληρώνοντας την επίθεσή του, για άλλη μια φορά, ο ηγέτης των Γκρίζων Λύκων προβαίνει σε μία εξύμνηση της γενοκτονίας του μικρασιατικού Ελληνισμού και της καταστροφής της Σμύρνης, λέγοντας ότι αυτές οι πρακτικές της Ελλάδας θυμίζουν τις “αιματηρές πολιτικές βγαλμένες από τη δεκαετία του 1920” και αφής στιγμής “αφαίρεσαν από τη μνήμη τους τα γεγονότα”, ο “ηρωισμός του ευγενούς τουρκικού λαού θα τους θυμίσει τη φρίκη της μοίρας που θα υπομείνουν”.

Στην πόλωση μεταξύ Τουρκίας-Ελλάδας προστέθηκε υπό την ομπρέλα του ΝΑΤΟ και η έχθρα Τουρκίας – Γαλλίας. Με αυτόν τον τρόπο, δεν θα είναι δυνατή ούτε η επιβίωση του ΝΑΤΟ ούτε η δημιουργία ενός περιφερειακού και παγκόσμιου περιβάλλοντος ειρήνης, τόνισε ο Μπαχτσελί και προσέθεσε μεταξύ άλλων: “Είναι ληστεία η Ελλάδα να κρύβεται πίσω από αντίπαλες χώρες και το σκάει επίμονα από το διάλογο και το συμβιβασμό, και καταφεύγει σε αδικίες και παρανομίες για να κερδίσει την ευημερία και το μέλλον της”.

Keywords
Τυχαία Θέματα