ΕΥΡΩΤΡΑΠΕΖΕΣ: “Τρέχουν” να εξυγιάνουν τους ισολογισμούς τους πριν τα stress test

16:46 7/2/2014 - Πηγή: BankWars

Να εξυγιάνουν και να ισχυροποιήσουν τους ισολογισμούς τους, ενόψει των stress tests, θέλουν οι ευρωτράπεζες σύμφωνα με νέο δημοσίευμά της η Wall Street Journal.

Όπως υποστηρίζει, οι ευρωπαϊκές τράπεζες έχουν ήδη εισέλθει σε τροχιά “απολύμανσης” των ισολογισμών τους και επιχειρούν να “ξεφορτωθούν” τα ανεπιθύμητα περιουσιακά τους στοιχεία.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η μια μετά την άλλη οι ισχυρότερες τράπεζες της Ευρωζώνης λαμβάνουν

σημαντικά βήματα στην κατεύθυνση τακτοποίησης των assets τους.

Πιο συγκεκριμένα, στην Ιταλία, οι δύο μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας, Intesa Sanpaolo και UniCredit, βρίσκονται σε προχωρήμενες συζητήσεις με την αμερικανική εταιρεία private-equity KKR, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα χρηματοπιστωτικό όχημα που θα επιτρέψει στις τράπεζες να πουλήσουν χαρτοφυλάκια αναδιαρθρωμένων δανείων.

Αλλά και στη Γερμανία, η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας, η Commerzbank προχώρησε στην πώληση χαρτοφυλακίου δανείων ύψους 710 εκατ. ευρώ που αφορούν στο real estate.

“Oι ευρωπαϊκές τράπεζες πρέπει να εξυγιάνουν τους ισολογισμούς τους”, δήλωσε μόλις χθες ο διοικητής της ΕΚΤ, Mario Draghi, μιλώντας κατά την καθιερωμένη μηνιαία συνέντευξη Τύπου.

Original article: ΕΥΡΩΤΡΑΠΕΖΕΣ: “Τρέχουν” να εξυγιάνουν τους ισολογισμούς τους πριν τα stress test.

Keywords
Τυχαία Θέματα