ΕΥΡΩΤΡΑΠΕΖΕΣ: Μία στις τρεις θα χρειαστεί νέα κεφάλαια λόγω stress test

ΒΡΑΧΝΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΑ ΣΤΡΕΣ ΤΕΣΤ. Σχεδόν το ένα τρίτο εκτιμά ότι ίσως χρειαστεί να προχωρήσει σε αυξήσεις κεφαλαίων προκειμένου να ανταποκριθεί στα επικείμενα stress tests, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Ernst & Young.

Σε ανώνυμη δημοσκόπηση ανάμεσα σε 294 ευρωπαϊκές τράπεζες,

οι 22 εξ’ αυτών δήλωσαν πως αναμένουν να αυξήσουν τα κεφάλαιά τους μετά τα stress tests, ενώ άλλες 43 τράπεζες σημείωσαν ότι «ενδέχεται» να προχωρήσουν σε ΑΜΚ.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της μελέτης, το 30% των ευρωπαϊκών τραπεζών δεν αποκλείει την ανάγκη για κεφαλαιακή ενίσχυση, ενώ το 8% πιστεύει πως πιθανότατα θα χρειαστεί νέα κεφάλαια.

Οι γερμανικές τράπεζες εκτιμούν ότι είναι από τις καλύτερα κεφαλαιοποιημένες και δεν θα χρειαστεί αν αναζητήσουν νέα κεφάλαια, ενώ στις πιο «απαισιόδοξες» ανήκουν οι ισπανικές τράπεζες.

Σημειώνεται ότι τα αποτελέσματα των stress tests θα γίνουν γνωστά τον Οκτώβριο.

Οι περισσότερες ευρωτράπεζες έχουν ήδη λάβει δράση, αντλώντας μέχρι στιγμής συνολικά κεφάλαια ύψους 35 δισ. δολαρίων με πρώτες αυτές στην Ισπανία και την Αυστρία ενω αναμένεται και αύξηση των προβλέψεων για τα κόκκινα δάνεια φέτος.

Οι μισθοί όμως, …μισθοί! «Οι περισσότεροι τραπεζίτες εκτιμούν ότι οι αμοιβές τους θα κινηθούν σε σταθερά επίπεδα, ενώ το 28% εξ’ αυτών περιμένει αυξήσεις», σύμφωνα πάντα με την ίδια έρευνα.

Original article: ΕΥΡΩΤΡΑΠΕΖΕΣ: Μία στις τρεις θα χρειαστεί νέα κεφάλαια λόγω stress test.

Keywords
Τυχαία Θέματα