ΕΥΡΩ ΣΤΑ 1.50 ΔΟΛΑΡΙΑ;

Παρά την κατήφεια και τις διαμάχες στους κόλπους του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, υπάρχουν αναλυτές που δηλώνουν αισιόδοξοι. Και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό που προβλέπουν ανάκαμψη του ευρώ ακόμη και στα 1,50 δολ. που αντιστοιχεί σε ράλι 17%.

Το ευρώ παραμένει σε χαμηλά επίπεδα κυρίως λόγω των ανησυχιών για το ενδεχόμενο ελληνικής εξόδου. «Αυτό όμως, δεν θα συμβεί ποτέ» εξηγεί ο Clifford Bennett, chief economist with Orb Global

Investments.

«Παραδόξως οι αγορές προεξοφλούν αδύναμο ευρώ στη βάση ότι η Ελλάδα θα βρεθεί εκτός ευρωζώνης. Πάντα προέβλεπα ότι η Ελλάδα δεν θα βρεθεί εκτός ευρωζώνης» δήλωσε και συμπλήρωσε: «Ακόμη κι αν γίνει έτσι όμως, τότε θα είναι μάλλον θετική εξέλιξη για το ευρώ και όχι αρνητική. Οι αγορές έχουν προεξοφλήσει την καταστροφή για την Ευρώπη, η οποία δεν έχει συμβεί και δεν πρόκειται να συμβεί».

Αναφερόμενος στο αδιέξοδο που έχει προκύψει αναφορικά με τον προϋπολογισμό της ΕΕ, ο Bennett δηλώνει: «Δε νομίζω ότι θα φτάσουμε σε κρίσιμο σημείο» δήλωσε και συμπλήρωσε: «Το ευρώ είναι πολύ ισχυρό νόμισμα. Νομίζω ότι θα φτάσει στα 1,50 δολ».

Θετικός για το ευρώ, αν και όχι τόσο όσο ο Bennett, δηλώνει και ο Simon Flood, της Lion Global Investors ο οποίος θεωρεί δεδομένο ότι θα υπάρξει τελικά συμφωνία για τον προϋπολογισμό της ΕΕ για την περίοδο 2014-2020. «Εάν κάτσουν 26, 27 άνθρωποι σε ένα τραπέζι να συζητήσουν είναι λογικό ότι θα υπάρξει δυσκολία επίτευξης ομοφωνίας» δήλωσε και συμπλήρωσε: «η αβεβαιότητα είναι ένας κίνδυνος, αλλά οι Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν δείξει πως όταν φτάνει ο κόμπος στο χτένι, πάντα κάνουν αυτό που πρέπει να γίνει»

ΠΗΓΗ: EURO2DAY.GR

Keywords
Τυχαία Θέματα