ΕΥΡΩ: Σε χαμηλό ενός έτους – Μειώνει προβλέψεις η Goldman Sachs

Ενόψει της διαφαινόμενης «χαλάρωσης» της νομισματικής πολιτικής από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, το ευρώ υποχωρεί κάτω των 1,3150 δολαρίων/ευρώ, σημειώνοντας το χαμηλότερο επίπεδο από το Σεπτέμβριο του 2013. Στην ισοτιμία ευρώ – δολαρίου συμβάλλει και η σχετική ενδυνάμωση του αμερικανικού νομίσματος, το οποίο λαμβάνει ισχυρή ώθηση από τα θετικά μακροοικονομικά μεγέθη των ΗΠΑ.

Σε σημαντική αναθεώρηση των στόχων για την ισοτιμία του ευρώ έναντι

του δολαρίου προχώρησε η Goldman Sachs.

Ο επικεφαλής αναλυτής του διεθνούς οίκου για τα νομίσματα, Robin Brooks, μείωσε την Παρασκευή την πρόβλεψη για την ισοτιμία στο $1,25 από $1,34για το επόμενο εξάμηνο και στο $1,20 από $1,30 για τους επόμενους δώδεκα μήνες.

Ο ίδιος σημείωσε πως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα αναγκαστεί να προχωρήσει σε χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής λόγω του χαμηλού πληθωρισμού.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, ο κ. Robin εκτιμά πως το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα θα έρθει σε απόλυτη ισοτιμία με το δολάριο το 2017.

Η Goldman Sachs δεν είναι ο μόνος οίκος που προχώρησε σε μείωση των προβλέψεων για το ευρώ. Η JP Morgan μείωση την Παρασκευή τον στόχο για το τέλος του Ιουνίου του 2015 στο $1,26 από $1,28.

«Η ΕΚΤ θα προχωρήσει σε περαιτέρω χαλάρωση, δεν ξέρω ποια μέτρα θα λάβει, αλλά είναι ξεκάθαρη η κατεύθυνση της πολιτικής» σημείωσε ο κ. Brooks σε συνέντευξη του στο Bloomberg.

Keywords
Τυχαία Θέματα