Ευκλείδη, χάσαμε! Νέα ήττα του ευρωπαικού Νότου – Η Ελλάδα στηρίζει στα λόγια και ψηφίζει ότι πει ο Βορράς…

Ο υπουργός Οικονομικών Ευ.Τσακαλώτος, υποστήριξε στο Eurogroup, ότι οι υπερβάσεις στο έλλειμμα Ισπανίας και Πορτογαλίας, ήταν δικαιολογημένες και ότι οι κυρώσεις που θέλει να επιβάλλει η Κομισιόν «δεν θα ήταν καλό σήμα μετά το Brexit και τον ευρωσκεπτικισμό που υπάρχει».

Ο Έλληνας υπουργός, που στη φωτο εικονίζεται με τον …πανηγυρίζοντα για την κατάκτηση του Euro 2016, Πορτογάλο ομόλογό του, σύμφωνα με κυβερνητικές, “λεβέντικες” πηγές, είχε πάρει (λέμε τώρα) “εντολή”

από το Μέγαρο Μαξίμου, να στηρίξει σθεναρά τον Ευρωπαϊκό Νότο, όπως και την Ιταλία.

Το αποτέλεσμα της ελληνικής…λεβεντιάς, το λέει η δήλωση του υπουργού Οικονομικών μετά το ECOFIN, που εξέτασε την πρόταση της Κομισιόν και του αρμόδιου Επιτρόπου κ.Μοσχοβισί, ο οποίος, υποτίθεται, σύμφωνα με άλλα …μεγάλα μυαλά στην ελληνική κυβέρνηση, “είναι με το μέρος του Νότου…”

Η δήλωση του Ευ.Τσακαλώτου: “Δεν υπήρχε η κατάλληλη πλειοψηφία για να απορριφθεί η πρόταση της Κομισιόν. Για να μην προχωρήσει η πρόταση της Κομισιόν στο Ecofin έπρεπε στο Eurogroup να υπάρχει το qualified majority, δηλαδή η ειδική πλειοψηφία. Δεν υπήρχε, οπότε ομόφωνα σαν μία ομάδα, η θέση του Eurogroup ήταν να αρχίσει αυτή η διαδικασία” …

…Και ζήσανε αυτοί καλά και εμείς…καλύτερα…!

Εcofin: Κυρώσεις σε Πορτογαλία, Ισπανία για τα ελλείμματα – Προθεσμία 10 ημέρων για έφεση

bankwars

Keywords
Τυχαία Θέματα