Εφη Αχτσιόγλου: Αυτά είναι τα αρνητικά και τα θετικά μέτρα της συμφωνίας

20:35 7/4/2017 - Πηγή: BankWars

Η συμφωνία έχει θετικά και αρνητικά, παραδέχτηκε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου μιλώντας στον Ant1.

Η υπουργός εκτίμησε ότι είναι πιθανό να υπάρξει ένα έκτακτο Eurogroup για να υπάρξει μια συνολική συμφωνία που θα περιλαμβάνει και το θέμα του χρέους. “Θα επιστρέψουν στην Αθήνα τα τεχνικά κλιμάκια για την τεχνική συμφωνία, στην Εαρινή Σύνοδο του ΔΝΤ γύρω στις 20 Απριλίου θα συζητηθούν τα μέτρα για το χρέος

και θα πάμε σε μια συνολική συμφωνία ίσως και με ένα έκτακτο Eurogroup».

Για τις συντάξεις η υπουργός Εργασίας είπε ότι το συμφωνημένο πλαίσιο προβλέπει η παρέμβαση να γίνει εφάπαξ. Είναι αρνητικό ότι θα υπάρξει περικοπή στις προσωπικές διαφορές.

Σε ότι αφορά τα εργασιακά είπε ότι η κυβέρνηση κατάφερε να αποτρέψει περαιτέρω απορρύθμιση. Στις ομαδικές απολύσεις δεν θα υπάρξει αλλαγή ούτε στο όριο του 5%, ούτε στον απόλυτο αριθμό (30). Δεν θα υπάρξει ούτε lock out, ενώ στον συνδικαλιστικό νόμο θα υπάρξουν κάποιες αλλαγές που αφορούν τα «συνδικαλιστικά δικαιώματα».

Αναφορικά με τις συλλογικές συμβάσεις είπε ότι με τη λήξη του προγράμματος επανέρχεται το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Σε ότι αφορά τα αντίμετρα, σημείωσε ότι «είναι μέτρα στήριξης των νέων και των οικογενειών, αλλά και μέτρα για τις επενδύσεις» αναφέροντας ότι μεταξύ αυτών θα είναι ένα εκτεταμένο πρόγραμμα στέγασης, ένα ευρύ πρόγραμμα για φοίτηση παιδιών σε βρεφονηπιακών σταθμών, καταλήγοντας ότι «δεν θα είναι ένα πακέτο στήριξης τηςν ακραίας φτώχειας, αλλά, ένα πακέτο μέτρων που ενισχύει την ραχοκολαλιά της ελληνικής κοινωνίας».

Ερωτηθείσα αν θα επιτευχθούν οι στόχοι και επομένως θα μπορέσουν να υλοποιηθούν τα αντίμετρα, η Υπουργός Εργασίας είπε «δεδομένου ότι το 2016 το πρωτογενές πλεόνασμα θα ξεπεράσει κατά πολύ το 3%, έναντι στόχου για 0,5% του ΑΕΠ, είναι βάσιμη η πρόβλεψη μας ότι θα επιτευχθούν οι στόχοι και θα υλοποιηθούν και τα αντίμετρα, δεν έχουμε μέχρι τώρα πέσει έξω στις προβλέψεις».

Keywords
Τυχαία Θέματα