ΕΕ: Ολλανδία, Αυστρία, Δανία Σουηδία απέναντι σε Μέρκελ – Μακρόν

Τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες καταθέσουν αντιπρόταση στην γαλλογερμανική πρόταση για την ανάκαμψη της οικονομίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης μετά την κρίση του κορωνοϊού όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε.

Η Ολλανδία, η Αυστρία, η Δανία και η Σουηδία  θα επιμείνουν στη γραμμή της απαίτησης μεγαλύτερων εγγυήσεων από τις χώρες που θα λαμβάνουν βοήθεια για να θεσπίσουν μεταρρυθμίσεις. Επίσης θα υποστηρίξουν στο σχέδιό τους ότι όλες αυτές οι ενισχύσεις θα πρέπει να λάβουν τη μορφή δανείων, όχι επιχορηγήσεων.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα

Μέρκελ κατέθεσαν τη Δευτέρα προς διαβούλευση ένα σχέδιο ύψους 500 δισεκατομμυρίων ευρώ για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής οικονομίας.

«Εργαζόμαστε κι εμείς επίσης πάνω σε μια πρόταση. Η Μέρκελ και ο Μακρόν συνέβαλαν σημαντικά στις συζητήσεις», δήλωσε ο Μάρκ Ρούτε σε συνέντευξη Τύπου, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει κάποια «συγκεκριμένη ημερομηνία» για τη δημοσίευση του δικού τους σχεδίου.

“Οι προτάσεις μας θα τονίζουν πολύ σαφώς ότι εάν καταθέσετε αίτημα για βοήθεια, θα πρέπει και να εφαρμόσετε εκτεταμένες μεταρρυθμίσεις, έτσι ώστε να μπορείτε να εξασφαλίσετε την αυτάρκειά σας την επόμενη φορά”, προειδοποίησε ο Ολλανδός πρωθυπουργός.

Keywords
Τυχαία Θέματα